Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 98
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
lažna uzbuna

Američka ambasada u Bruxellesu evakuirana zbog sumnjivog vozila

bruxelles
Arhiva VL
05.09.2012.
u 14:27

Sumnjiva vozila, u kojima su uočene boce s plinom, pregledale su ekipe pirotehničar. Tijekom akcije bile su zatvorene sve ceste koje vode od europskih institucija prema središtu grada

Zgrada američkog veleposlanstva u Bruxellesu evakuirana je nakon što je pred njom uočeno "sumnjivo vozilo". Drugo vozilo bilo je parkirano pred zgradom belgijskog ministarstva obrane pa su evakuirane i sve zgrade između dviju "meta". 

Glasnogovornik američke misije pri EU Viktor Sidabras potvrdio je da su američki diplomati i drugo osoblje veleposlanstva evakuirani. Policija je blokirala promet i čitav dio Bruxellesa između europskih institucija i središta grada bio je u prometnom kaosu.

Sumnjiva vozila, u kojima su uočene boce s plinom, pregledale su ekipe pirotehničara no nakon što je utvrđeno kako se radi o lažnoj uzbuni pustili su zaposlenike natrag u evakuirane zgrade i maknuli blokade s cesta.

Komentara 4

AU
autoritet
14:53 05.09.2012.

"Ambasada" u naslovu - što je to? Vjerojatno veleposlanstvo?

PE
Pegaz
14:58 05.09.2012.

Ambasada ili veleposlanstvo (franc. ambassade, engl. embassy, španj. embajada, port. embaixada, njem. Botschaft) je diplomatsko predstavništvo najvišeg ranga. Dakle, nije "srbizam", a vjerujem da si na to mislio. Ne pametuj.

KR
krilnik2
15:26 05.09.2012.

Pegaz je napisao/la: Dakle, nije "srbizam", a vjerujem da si na to mislio. Ne pametuj /*******************/ Ne lupetaj ti! Hrvatska rijec je "veleposlanstvo".

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije