Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 53
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
bitka za sirt

Alžir odbio Gadafiju dati utočište?

\'A Libyan elderly man waves the rebellion\'s flag as residents of Tripoli tour the destroyed Bab al-Aziziyah former headquarters of Libyan leader Moamer Kadhafi on September 1, 2011, as rebel forces
AFP/PIXSELL
01.09.2011.
u 22:00

Gadafi je navodno sa ženom i djecom došao na alžirsku granicu i čekao sat vremena da mu se predsjednik Bouteflika javi. Uzalud!

Unatoč nastojanjima, nismo uspjeli doznati identitet 17 Hrvata zarobljenih u Libiji koji su ratovali na strani Gadafija jer ih pobunjeničko vojno vijeće još nije ispitalo. Zafer al-Madani, vođa pobunjenika u Tripoliju, rodom iz grada Misrate, koji su pobunjenici nazvali libijskim Vukovarom zbog razaranja pretrpljenih tijekom Gadafijevih bombardiranja, kaže:

– Hrvati su prijateljski narod i ja ću osobno učiniti sve da budu oslobođeni, naravno, ako nisu okrvavili ruke. Mogu potvrditi da među zarobljenima ima Hrvata, ali o brojkama je u ovoj situaciji teško nagađati. Prema zarobljenicima postupamo u skladu s međunarodnim konvencijama i nikome od njih neće pasti dlaka s glave te će se, ako nisu sudjelovali u zločinu, ubrzo vratiti kući. Inače, ja volim Hrvatsku i Hrvate, iako nikada nisam bio u Hrvatskoj. Zaboravio sam na trenutak na ratne događaje u Libiji jer na spomen Hrvatske ne mogu odoljeti a da ne upitam za svoja dva najveća idola – Bobana i Šukera.

Zafera smo upitali jesu li uspjeli pregovori između pobunjenika i vođa plemena u Sirtu, a on nam je odgovorio:

– Pregovori još traju, ali nadamo se da nećemo morati vojnom akcijom osloboditi Sirt jer, osim Gadafijeva plemena, sva su ostala za mirno rješenje tog pitanja. Pobunjenici su već počeli djelovati i unutar Sirta. Ondje, prema informacijama kojima raspolažemo, nema ni vode ni struje, pri kraju su i zalihe hrane jer smo grad opkolili sa svih strana.

U međuvremenu, alžirski su mediji objavili informacije da predsjednik te zemlje Abdelaziz Bouteflika nije dopustio svrgnutom diktatoru ulazak u Alžir. Mediji tvrde da je Gadafi bio sa ženom i djecom, ali alžirska vojska i policija nisu mu dopustili ulazak jer su takve naputke dobili izravno od alžirskog predsjednika.

Gadafi je navodno čekao sat vremena na graničnom prijelazu i uporno zvao svog prijatelja Boutefliku, ali on mu se nije javljao, opravdavajući se kako je zauzet zbog terorističkih napada na alžirsku vojsku u kojima je poginulo 18 vojnika.

Ključne riječi

Komentara 13

Avatar puky
puky
22:07 01.09.2011.

... ne mogu se odlučiti što je dosadnije i bezveznije: ova sapunica o gadafiju ili stalni susreti i mirenja klavir štimera i srbijanca tadića ... ma boli nas k***c za gadafija i što se sa njim iz sata u sat događa ... onog trenutka kad je poletio prvi NATO zrakoplov protiv tog ološa priča je završena ... zbog čega je još uvijek top-tema kod nas to ne zna ni mesić a kamoli urednici VL ... strava ...

OB
-obrisani-
22:08 01.09.2011.

Sada Moameru ostaje jedino Hrvatska da uz Boga i domoljublje nađe novi dom uz svoju braču na tuđem..

BI
Bisera
22:59 01.09.2011.

navodno je ali nije

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije