Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 8
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
izbačena iz stranke

Aleksandra Kolarić: SDP se mora reformirati

aleksandra kolaric,portal
Jurica Galoić/PIXSELL
28.09.2013.
u 11:00

Zamjeriti se predsjedniku stranke znači ne biti na listi za Sabor ili Skupštinu. I to je ono što govorim, kazala je Aleksandra Kolarić

Kratica SDP je nekoć značila Stranka demokratskih promjena. Mi to moramo opet postati, poručila je bivša članica stranke Aleksandra Kolarić. Stručnjakinja za odnose s javnošću gostovala je danas u Interviewu tjedna na Soundsetu gdje je progovorila o prošlotjednim zbivanjima i izbacivanju iz stranke.

Izbacivanje bez argumenata

- Izbacuje me se citiranjem članka Statuta, bez ikakvih obrazloženja i ijednog argumenata, bez zapisnika koji sam tražila. Tako da ću sad ići s molbom za razjašnjenje Statutarne komisije. Ne možete nekome suditi, tako da ga osudite, bez ijednog argumenta, ne dozvolite da bude prisutan tijekom suđenja, iznese obranu i bude prisutan na raspravi. I sve to još želite obaviti javnim glasovanjem. Ako je Predsjedništvo stranke zbog teksta koji sam objavila i poziva vodstvu stranke da izriču svoje stavove i pokušaju uvjeriti predsjednika da povuče Lex Perković... Ako sam ja zbog toga izbačena, tko će se nakon toga u SDP-u usuditi progovoriti? Zar javno glasovanje omogućava demokratski pokazanu volju Glavnog odbora. Tajno glasovanje je minimum - smatra Kolarić.

O šutnji u SDP-u

- Šutnja u HDZ-u bila je apsolutna i totalna. U SDP-u još nije tako, ali kao što se vidi na mom primjeru; kad netko digne glavu i progovori, evo me pokušavaju izbaciti.

Glavni krimen je što sam rekla da svi znamo što se događalo u HDZ-u, da su svi šutjeli. To je činjenica. Nakon toga sam rekla da mi ne smijemo biti takva stranka, i da naši članovi vodstva to moraju činiti. Tada sam rekla da je Lex Perković nacionalno pitanje, i ključno je da oni za koje znamo da se ne slažu s premijerom, da mu to i kažu. Pa nije SDP Biblija ili dogma Katoličke crkve, da se ne smije ni s kim usporediti. SDP se može uspoređivati, ali oni meni nameću da sam rekla da je stranka kriminalna organizacija. Moj SDP to nikada nije bio, niti će biti - tvrdi te dodaje da su ''u HDZ-u posljedice šutnje bile kriminal i korupcija, a u SDP-u loše političke odluke''.

>>Kolarić i službeno isključili iz SDP-a: 'Nanijela je štetu stranci'

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije