Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 4
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
trenutni ministar

Albanski parlament u četvrtom krugu izabrao novog predsjednika

Bujar Nishani
AFP/PIXSELL
12.06.2012.
u 12:59

Nishani je za predsjednika države izglasovan sa 73 od 140 parlamentarnih glasova. Prvi je uspio osvojiti većinu glasova

Bujar Nishani, dosadašnji ministar unutarnjih poslova, novi je albanski predsjednik, odlučio je albanski parlament. Nishani je za predsjednika države izglasovan u ponedjeljak sa slabom, ali opet kakvom takvom većinom. Za njega je glasovalo 73 od 140 zastupnika albanskog parlamenta, javlja Al Jazeera.

Nishani je izabran nakon što tri prijašnja kandidata nisu uspjela osvojiti većinu parlamentarnih glasova.

Prije nego je postao ministar unutarnjih poslova, Nishani je bio ministar pravosuđa, a za predsjednika ga je u ime vladajuće koalicije predložio Artan Hoxha koji se bez razloga povukao iz "predsjedničke utrke".

Oporba se bunila zbog izbora Nishanija na mjesto predsjednika jer smatra da nije pravodobno obaviještena i konzultirana prije samog glasovanja.

Nishani će zamijeniti trenutačnog predsjednika Bamira Topija čiji mandat završava 24. srpnja.

Komentara 1

OB
-obrisani-
15:59 12.06.2012.

Za razliku od Nikolićeve inauguracije Josipović će na njegovu otrčati pa makar ga i ne zvali da im na glasoviru odglazba jednu " Šote Mori Šote " a nakon toga da izuje jednu tepsiju bakljavu ...... aaa tunga tjete i paša zotin, mar mir ....

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije