Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 78
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?

Al-Qa'ida ponovno zaprijetila Americi

zawahiri
AFP
06.10.2009.
u 10:13

Zawahirijeva poruka puna je prijetnji sličnih onima otprije u kojima piše: "Vaša krv i ekonomija bit će pod znakom pitanja dok ne prestanete sa svojim zločinima, vi arogantni tirani".

Drugi čovjek Al-Qa'ide Ayman al-Zawahiri u novoj videoporuci obrušio se na američkog predsjednika Baracka Obamu te ponovno zaprijetio napadima.

U poruci Zawahiri hvali Ibn al-Sheikh al-Libija, osuđenog terorista koji je izjavio kako je mučen zbog lažnog iskaza o poveznici između Al-Qa'ide i Iraka, a u svibnju ove godine objavljeno je da je mrtav.

- Obama tvrdi da poštuje ljudska prava i osuđuje mučenje, i sada ga neću pitati o proširenju zatvora u Bagramu niti kako je oprostio zločine CIA-inih izvršitelja. Neću ga pitati o njegovoj odluci da ne objavi fotografije mučenika i neću ga pitati o programu predaje zatvorenika drugim zemljama kako bi bili mučeni, i neću ga pitati o timovima ubojica postavljenima kako bi ubili ikoga za koga se sumnja da je ekstremist - piše u poruci drugog čovjeka Al-Qa'ide.

O Libiju govori kako o "veteranu borcu koji se odupirao napadima licemjernih agenata koji su radili za križare protiv mudžahedina".

Zawahirijeva poruka puna je prijetnji sličnih onima otprije u kojima piše: "Vaša krv i ekonomija bit će pod znakom pitanja dok ne prestanete sa svojim zločinima, vi arogantni tirani".

 

Ključne riječi

Komentara 18

WO
wolfiano
21:24 06.10.2009.

svaku vjeru ili ideologiju koja podupire slom kapitalizma podrzavam svim srcem.

WO
wolfiano
18:16 07.10.2009.

stockholm sve sto je stariji to je luđi...niti se Hrvati trebaju bojat Islama niti Srba...jedino cega se trebaju bojati je da takvi kao sto je on ne dodju u mogucnost odlucivanja o sudbi Hrvata.

SU
susadusk
20:50 06.10.2009.

Ovu teroristicku gamad treba istrijebiti svim sredstvima!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije