Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 73
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
SIRIJSKA KRIZA

Al-Assad: Britanski su lideri površni i nezreli

bashar al-assad
Reuters/PIXSELL
04.03.2013.
u 10:25

Piroman ne može biti vatrogasac, poručio je sirijski predsjednik u intervjuu za Sunday Times

Sirijski predsjednik Bashar al-Assad nazvao je britanske lidere površnima i nezrelima, a britansku je vladu optužio za naoružavanje sirijskih pobunjenika koji ga žele zbaciti, prenosi CNN. Al-Assad je u intervjuu za Sunday Times rekao da britanska vlada ne može odigrati korisnu ulogu u zaustavljanju sirijske krize, koja traje oko dvije godine.

– Piroman ne može biti vatrogasac. Da budem iskren, Britanija je u našoj regiji desetljećima, neki kažu stoljećima, igrala nekonstruktivnu ulogu. Govorim o percepciji u našoj regiji – rekao je Al-Assad.

Britanski ministar vanjskih poslova William Hague uzvratio mu je u intervjuu za BBC.

– Mislim da će ovo biti zapamćeno kao jedan od intervjua s najviše obmana koji je jedan nacionalni vođa dao u modernim vremenima – rekao je Hague.

>> Vođa sirijskih pobunjenika: Nismo dobili oružje iz Hrvatske!

Komentara 9

Avatar Alfons_x
Alfons_x
10:46 04.03.2013.

Riznice od koje se vjerske skupne sastoji većina snaga odanih Predsjedniku Basharu Al Assadu? Možeš ovdje do sudnjega dana provoditi svoj vjerski rat za prevlast vehabizma no činjenice u Siriji su drugačije...pao bi on davno da narod nije uz njega, sjetimo se samo Chauseuskog za koliko je DANA pao kada se protiv njega digao narod... Uz Predsjednika Assada su svi, sirijska vojska koja je u više od 90% sunitskog sastava, sirijski narod, Suniti, Šijiti, Druzi, Alaviti, Kršćani....svi su uz Assada, izuzev male grupe od par desetaka tisuća "pobunjenika" obilato pomaganih takozvanim uvoznim pobunjenicima iz saudijske arabije omana kuvajta britanije itd

RI
Riznica
10:51 04.03.2013.

Alfonso, cinjenica je da 10% Alivita stanovnistva drzi 90% svih pozicija u vlasti, vojsci i tajnim sluzbama. Dakle, jesu li za tebe u redu oni koji se bore za takvu politiku, ili protiv takve politike? Da bi bolje razumili nekieki situaciju, to ti je kao da Albanci u Srbiji (koja jos ima Kosovo) imaju predsjednika, premijera, 10 ministara i sve generale. Vjerujem da bi i tada nazivao fasistima i teroristima sve Srbe koji bi se protivili takvom politickom uredenju?

RI
Riznica
10:38 04.03.2013.

Zasto diktatorski nekaze da su Iranci i Rusi trenutno jedine strane trupe na teritoriju Sirije.... Iranci i Rusi su svojim brodovima izvrsili invaziju i pomazu snage sektaske sijitske manjine alivita u suzbijanju ustanka vecinske sunitske vjerske skupine..Zna on dobro da su mu dani odbrojani ali kao sto nas historija uci, ti sektasi prvo sve uniste !"

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije