Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 112
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Ministar Buljević

'Ako Srbija ne bude poštovala dogovoreno Hrvatska će to sankcionirati'

Srbija
Foto: Kristina Stedul Fabac/PIXSELL
20.07.2016.
u 14:15

"Hrvatska će znati zaštiti svoje interese i sasvim sigurno ćemo pratiti svaki korak koji Srbija bude radila i ako ne bude poštivala dogovoreno i ako se bude ponašala neeuropski mi ćemo imati načina da to sankcioniramo," rekao je Buljević

Ministar obrane u tehničkoj vladi Josip Buljević izjavio je kako će Hrvatska znati zaštiti svoje interese i da će,  ako Srbija ne bude poštovala dogovoreno u vezi s pregovaračkim poglavljima 23 i 24,  to sankcionirati.   

Komentirajući nezadovoljstvo branitelja hrvatskom diplomacijom zbog toga što je Srbija otvorila  pregovaračka poglavlja 23 i 24 s EU-om iako nije ukinula zakon o regionalnoj nadležnosti za procesuiranje ratnih zločina na prostoru bivše SFRJ, poručio da će, ako se Srbija bude ponašala neeuropski, Hrvatska to sankcionirati.

"Hrvatska će znati zaštiti svoje interese i sasvim sigurno ćemo pratiti svaki korak koji Srbija bude radila i ako ne bude poštivala dogovoreno i ako se bude ponašala neeuropski mi ćemo imati načina da to sankcioniramo," rekao je  Buljević novinarima u srijedu na svečanostima obilježavanja  150.  obljetnice Viškoga boja. Po Buljevićevim riječima, interes je Hrvatske da Srbija napreduje na europskom putu.

"Međutim, naš je interes da napreduje isključivo europska Srbija," poručio je Buljević.

Na upit  je li u ovom slučaju pogriješila  hrvatska diplomacija, Buljević je kratko odgovorio: "Nije."   Na zamolbu novinara da komentira " pobunu hrvatskih branitelja" zbog otvaranja pregovaračkih poglavlja 23 i 24. ,  Buljević je odgovorio kako nema komentara te da on to ne bi nazvao pobunom, nego je to, po njegovim riječima, razgovor "dvaju partnera u društvenom životu."

 Na dodatni upit boji li se da bi Srbija mogla uhićivati hrvatske građane, generale i vojnike, Buljević je rekao: "Hrvatska će znati reagirati na pravi način."

>> 'Srbija danas slavi, a slavlje će platiti hrvatski branitelji'

Ključne riječi

Komentara 30

DU
Deleted user
14:35 20.07.2016.

Hrvatska će to sankcionirati ) što to znači da nećemo im više isporučivati vegetu i podravka juhice? Napolitanke i keksiće Domaćica? )

Avatar whitewolf
whitewolf
14:29 20.07.2016.

Nitko od vas mi nešto pretjerano ne uljeva povjerenje, tolike bezkičmenjake nisam nikad vidio, ima li tko kod nas da zna lupit šakom i reć da je dosta ponižavanja Hrvatske!?

TZ
tibold.zvonimir
14:36 20.07.2016.

MVP je potpuno zakazalo. Nema otvaranja poglavlja dok se ne ispune uvjeti. Tocka. Ali nije tu nitko toliki autoritet da zove Merkelicu ili Holandea i da im kaže kako stvari stoje. Pa poslije i ako dođe do svjesnog popustanja, kao što je sada slucaj, onda se bar ima as u rukavu i postave uvjeti DE i F. Ali što drugo očekivati od ljudi koji ne znaju niti napisati diplomacija a kamoli da znaju povlačiti diplomatske poteze.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije