Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 3
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Država izgubila spor
Povratak na članak

Ako se priznaju sve kamate, država će morati platiti oko milijardu kuna

Prema podacima sa Zagrebačke burze, država mora društvu Proficio isplatiti 140,9 milijuna kuna uz pripadajuće kamate

Komentari 29

Avatar TvojUjko
TvojUjko
20:14 24.02.2016.

U sredini texta pročitaš cijelu istinu toga slučaja............fondovi su bili spremni na nagodbu s državom, no tadašnji premijer Zoran Milanović je to odbio

VL
Avatar mlijeko
mlijeko
21:54 24.02.2016.

Trebalo bi taj dug platiti kompletno sudstvo RH. Pa kako spor može trajati 17 godina !!??

VL
DU
Deleted user
20:15 24.02.2016.

Državu su tužili davne 1999. godine.........pa što su nam u to vrijeme radili komunjare, antihrvati , srbi , partizani ,udbaši ...dokle će nas pratiti taj zločin iz devedesetih , pa nek plate oni koji su u to vrijeme vladali ii bahato živjeli ,umjesto da ih osudite vi im dižete spomenike,.....

VL
BO
borutkorajze
23:53 24.02.2016.

od 1990 do 2000 na vlasti je bio HDZ (istina sve prevrtljive komunjare tamo su se uguzile)

VL
DU
Deleted user
22:55 24.02.2016.

Stoga državi plaćajte porez, ona zna kako treba s vašim novcem!

VL
TO
Tothem
20:53 24.02.2016.

Kao sad Zoki kriv. A to što su Tuđman i ekipa 90-ih zakuhali cijelu stvar sa tim dionicama to nikom ništa. Francek umro prije 15 godina,ali još plaćamo njegova sranja i tko zna koliko ćemo ih još plaćati.

VL
DU
Deleted user
23:24 24.02.2016.

Pljacka drzave se nastavlja u sred bijelog dana! Mamu vam lopovsku!

VL
Avatar Melankolija
Melankolija
08:12 25.02.2016.

Nacionalizam se pokazao kao nula.

VL
AN
anticenzura
20:52 24.02.2016.

Kakva drzava, cija drzava to mora platiti? Pa nije drzava zivo bice, valjda postoji odgovorna osoba koja stoji iza toga posla i koja mora odgovarati za ucinjenu stetu? Nece porezni obveznici placati stete ucinjene od nesposobih politicara pokvarenjaka. To se ne smije raditi. Na Zapadu drzava ne placa nikome nista, to jest porezni obveznici, nego osoba odgovorna za stetu snosi poslijedice. Jedna ili vise oosoba, placa stetu ili ide u zatvor. To nema nigdje na svijetu sta ovi rade. Pa nije novac u drzavnom budzetu drzavni novac, nego novac poreznih obveznika i politicari moraju svaku centu prezentirati narodu u sto potrose. I za svaku stvar moraju odgovarati, za lose poteze i za bilo kakve stete na racun drzavnog budzeta. Tako je u Svicarskoj i mislim da je tako i u ostalim zemljama. Ovdje u Svicarskoj tko napravi stetu drzavnom budzetu placa iz svog dzepa, ide se na sudski proces i istrazuje gdje je nestao novac. Nitko nikome nista ne prasta. Politicar ili drzavni sluzbenik, bilo koji, mora dati ostavku i ide na sud. Podize se optuznica protiv njega. Sta mislite zasto je ova zemlja bogata? Zato sto ne smije krasti i varati narod i ciniti stetu drzavi i drzavnom buzdetu. I zato politicari i rade ozbiljno svoj posao i paze na svaku centu da ne bi morali placati iz svoga dzepa! Gradjani nikako ne smiju pristajati da oni placaju iz svog dzepa tu stetu, nego izvedite odgovorne i vi pred sud!! Pocnite i vi uredjivati svoju drzavi kao pametni narodi, pa ce i nasa drzava biti pristojna i civilizirana i bogata zemlja!!!

VL
DU
Deleted user
03:36 25.02.2016.

ko je lud da radi i zivi u takvoj drzavi de dugovi preko noci rastu ko gljive a politicara i uhljeba nema broja ,povisite poreze i napunite kasice ,a i ivestitori ce uskoro doci sa vrecama para da vas zadovolje

VL
DU
Deleted user
21:40 24.02.2016.

oeracijaSKH/SDP zakucajmo Hrvatsku za dno, daje dodatne rezultate.

VL
DU
Deleted user
21:41 24.02.2016.

jedini razlog zasto je drzava izgubila spor je ovaj: prilikom posjeta Hrvatskoj Hillary Clinton u razgovoru s predstavnicima bivše vlade govorila o tom dugotrajnom sporu, a s obzirom na to da iza društva Proficio stoji američki državljanin Gavin Susman. hrvatskaa je samostalnost dobila ratom a izgubila vec iducu godinu novcem. Ne bi se cudio da se isplati odsteta drustvu proficio a time i doticnom gavinu kako bi hillary izvukla proviziju a ostala drustva ce na drzavni sud iducih 10 godina.

VL
CT
cto1965
06:25 25.02.2016.

Smeća političarska. Da je Milanović potpisao nagodbu napadali bi ga svi redom kako on presuđuje unaprijed, a sve je jasno kako bi taj postupak RH dobio, odnosno da je nanio štetu RH i vjerovatno uzeo mito. Sada kada je postupak izgubljen sada opet se napada Milanović da zašto nije potpisao nagodbu i spriječio nastanak tolike štete i da je to napravo kako bi osigurao što više love ovima i da je uzao za to mito. Eto to su govna političarska. Ono di je Milanović pogriješio je da nije niti odgovorio ovima na prijedlog nagodbe i to obradio kako treba i javno pa kako bude tada ili poslije. On je sve to lijepo prespavao i upravo zbog toga je kriv. Zbog četverogodišnjeg spavanja. U tom spavanju nanio je štete puno više od ove...na primjer uništavanjem projekta nizinske pruge Rijeka-Zagreb-Budimpešta čime nas je izbacio sa geoprometne karte Europe, tako da sada Slovenci (Koper-Ljubljana-Budimpešta) i Srbi (Atena-Beograd-Budimpešta) imaju svoje investicije, razvoj i priliku za reindustrijalizaciju, a mi ne. Rado se o predanoj investiciji od 7 milijardi eura. Najgore je što se opravdanje traži u neisplativosti pruge. Pa da, neisplativa je ako isključiš iz izračuna Luku Rijeka i mediteranski koridor koji ide do Budimpešte. Orban kaže da se sa Milanovićem nije dalo ništa dogovoriti pa se okrenio Sloveniji i sa njima ide prema Kopru. To kaže i Srbin, da se sa Milanovićem nije dalo ništa dogovoriti pa se i on okrenio drugim putem. Da stvar bude smješnije, sve to žele Kinezi koji su bili u RH par dana i oni grade sa Srbijom i sa Slovenijom. E to su štete...da ne pišem detalje o čemu se radi i kolikoj šteti...no veća je on navedenog iznosa koji je samo pruga i terminali Luke Rijeka. Da sam ja HDZ javnost bi detaljno upoznao o ovome i o šteti koju je napravio Nilanović, Dončić i ekipa četverogodišnjim spavanjem dok su pored nas prolazile globalne strateške priče.

VL
VE
velika
22:42 24.02.2016.

baš mi je drago ...da li će se već prestati sa lažnim diplomama i konačno pustiti struku da radi posao ... svaki puta kad netko pobjedu državu ja se radujem...jer to je jedna banda pljačkaša...jedva čekam kada će onaj jadnii čovjek kojem su zatvorili malo brodogradilište dobiti neku nadoknadu a službenici porezne uprave završti u zatvoru

VL
LA
LANA555
23:49 24.02.2016.

Da su mi sad ovi novci na fotki.Isti cas bi se pokupila i otisla u boli zivot.

VL
TE
Testera
07:05 25.02.2016.

Auctor više ne postoji. To piše na njihovoj stranici http://www.auctor.hr Također, Slavonskom PIF ne postoji obaveze isplate jer također društvo ne postoji.

VL
BI
bizmi
15:17 26.02.2016.

@miljenko - spor traje 17 godina jer je spor :)

VL
MA
markovicmario80
23:00 24.02.2016.

nek Milanovic sad plati iz svog depa

VL
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.