Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 91
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
sanader pobjegao

"Ako je policija učinila propust, tražim Karamarkovu ostavku"

\'24.10.2010., Ured Predsjednika, Pantovcak 241, Zagreb - Predsjednik Republike Ivo Josipovic primio je grupe gradjana na kavu poslije cega je dao izjavu za medije.  Photo: Goran Stanzl/PIXSELL\'
Foto: Goran Stanzl/PIXSELL
1/3
Autori: Ivanka Toma, Lidija Kiseljak
09.12.2010.
u 14:53

Upitan osjeća li se krivim za Sanaderov odlazak, Karamarko je odgovorio: "Apsolutno ne".

Predsjednik Republike Ivo Josipović kaže da odlazak bivšeg premijera Ive Sanadera u inozemstvo i izbjegavanje uhićenja ne može ostati samo na novinskim napisima kako je netko otišao.

Josipović kaže da će tražiti preispitivanje cijele situacije i tražiti da mu se dostavi izvješće o tome je li bilo propusta. Ako je Sanader pobjegao zbog nečijeg propusta, onda će predsjednik inzistirati da se za to odgovara.

Na novinarsko pitanje znači li to da će tražiti smjenu ministra unutarnjih poslova Tomislava Karamarka, predsjednik Josipović je odgovorio da hoće ako se utvrdi da je učinio propust.

Karamarko: Ne osjećam se odgovornim

Nakon sjednice Vlade ministar Karamarko komentirao je Josipovićevu izjavu o njegovoj odgovornosti za Sanaderov bijeg.

- Možda se predsjednik nije najbolje izrazio i nije dobro sročio svoje misli. Morao bi obrazložiti koja bi bila zakonska podloga za policijsko postupanje prema gospodinu Sanaderu u trenutku kad za njega nije zatražen ni pritvor nego se samo traži skidanje imuniteta, što za policiju u 11 sati i deset minuta ne znači ništa – komentirao je ministar Karamarko novinarima nakon sjednice Vlade.

Na pitanje je li Državno odvjetništvo odgovorno jer posao nije obavilo dovoljno dobro i brzo, rekao je da sada ne bi ulazio u takvu analizu jer procedura teče dalje.

 - Vjerojatno će istražni sud, odnosno županijski sud tražiti raspisivanje tjeralice, izručenje itd. Upitan smatra li, nakon ovog slučaja i slučaja Glavaš, da vladajući uvijek nađu način da puste u inozemstvo svoje ljude, odgovorio je kako se s tim ne bi složio.

- Zato je potpisan sporazum s BiH o izručenju da bi se smanjilo rizike. Tako će se riješiti i ovaj slučaj – rekao je. To nije policijski propust i ne možemo postupati na osnovu ne znam kakva nahođenja i pretpostavke da će se nešto dogoditi. Upitan osjeća li se krivim za Sanaderov odlazak, odgovorio je: "Apsolutno ne".

A na pitanje hoće li se tražiti Sanaderovo izručenje ako je u inozemstvu, rekao je da hoće.

 - U trenutku kad je otišao, on je bio slobodan građanin, da smo ga zaustavili i priveli, vi biste pitali na osnovu koje zakonske podloge smo to napravili i osjećam li se zbog toga odgovornim. Mi u svakoj situaciji postupamo isključivo po slovu zakona – rekao je. Potvrdio je i dobru suradnju DORH-a I policije.

- Završavamo krucijalne slučajeve i mislim da će se radnje dalje događati - rekao je.

*Veliki specijal na 30 stranica o bijegu Ive Sanadera čitajte sutra u tiskanom izdanju Večernjeg lista!

Komentara 188

DO
doktorica
07:58 10.12.2010.

Ako...

KU
kumajela
17:44 10.12.2010.

Ja tražim tvoju ostavku, Ivo Josipoviću, očpekujem da će mi se pridružiti i drugi koji to traže.

OB
-obrisani-
03:51 12.12.2010.

--.Najsigurniji parovi – uvjerite se http://vaha-tips.blog.hr/

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije