Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 91
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
nova kaznena prijava

Akcija Stop korupciji još jednom prijavila gradonačelnika Karlovca

domagoj švegar (1)
K. Štedul-Fabac/PIXSELL
30.05.2011.
u 09:24

I u ovom slučaju riječ je o prodaji gradskog zemljišta u naselju Grabrik tvrtki Centra gradnja

Protiv karlovačkog gradonačelnika Damira Jelića akcija Stop korupciji podnijela je još jedan prijedlog kaznene prijave. I u ovom slučaju riječ je o prodaji gradskog zemljišta u naselju Grabrik tvrtki Centra gradnja. Ovoga puta, prema priopćenju koji potpisuje Domagoj Švegar, osnivač i voditelj akcije, prijava se, uz gradonačelnika, podnosi i protiv Željka Pakšeca tadašnjeg pročelnika za imovinsko pravne poslove te karlovačkog odvjetnika Hrvoja Medarića.

>>Gradonačelnik Karlovca kazneno prijavljen zbog korupcije

U prijavi se tvrdi da je Grad morao raskinuti kupoprodajni ugovor o prodaji zemljišta, parcele zadržati kao i jamčevinu u iznosu od 1,771.560,00 kn.

- Umjesto toga, gradonačelnik Damir Jelić potpisao je nagodbu, kojom se na štetu grada i građana bezrazložno odrekao jamčevine u iznosu od 1.771.560, odnosno dječjeg vrtića. Smatramo da se time pogodovalo tvrtki Centar gradnja d.o.o, kojoj se omogućilo izbjegavanje neprofitne gradnje vrtića te zadržavanje jamčevine. Nadamo se da će DORH pred nadležnim sudom pokrenuti kazneni postupak protiv Jelića, Pakšeca i Medarića, te ostalih osumnjičenika koje još treba identificirati i locirati, te da će se kao konačni ishod u gradski proračun transferirati naknada za materijalnu štetu, koja je po našem mišljenju nastala prodajom predmetnog zemljišta - zaključuje Švegar.

Ova kaznena prijava s prilozima i dokumentima sadrži čak 50 stranica tiskanog teksta.

 

Komentara 1

JA
jamadolac
19:08 30.05.2011.

Jedna ili deset prijava njemu kao i našim političarima čit . hdz, ništa ne znači jer pravna država ne funkcionira tj pred zakonom nismo svi isti !!!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije