Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 85
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
humanitarni rad

Akcija "Skrb za beskućnike" – Nazovi Caritas da se ne smrzneš

beskućnici,klošari
Damir Špehar/PIXSELL
07.02.2012.
u 13:42

Caritas Zagrebačke nadbiskupije objavio je dežurne telefonske brojeve za beskućnike.

Caritas Zagrebačke nadbiskupije objavio je dežurne telefonske brojeve za beskućnike kojima prijeti smrzavanje.

"Za vrijeme ovih iznimno hladnih i snježnih dana zasigurno je najteže beskućnicima. Prema dostupnim informacijama, na zagrebačkim ulicama nalazi se oko 400 beskućnika. Caritas Zagrebačke nadbiskupije pomaže beskućnicima kroz projekt  "Skrb za beskućnike" već više od osam godina. Objekt za tu namjenu sa smještajnim kapacitetom od 40 ležajeva nalazi se u Rakitju, Zagrebačka bb. Korisnicima su besplatno osigurane sljedeće usluge: stručna pomoć i savjetovanje, stanovanje, tri obroka dnevno i materijalna pomoć. Trenutačno se na smještaju nalaze 43 korisnika. Ako se za to pokaže potreba, Caritas je u mogućnosti osigurati još nekoliko ležajeva", javljaju iz Caritasa.

Svi kojima je potrebna ovakva pomoć ili poznaju osobu kojoj je potrebna, mogu se obratiti socijalnoj službi Caritasa Zagrebačke nadbiskupije (Selska cesta 165, tel: 01 366 88 24) ili voditelju projekta Mavreku (098 23 91 615).

Gradski ured za socijalnu zaštitu i osobe s invaliditetom Grada Zagreba osigurao je mogućnost građanima kojima je potreban hitan smještaj da se jave Zavodu za socijalnu skrb kako bi dobili svoje mjesto u prenoćištu Crvenog križa u Kosnici čiji je smještajni kapacitet 140 ležajeva. Svi kojima je pomoć potrebna mogu nazvati dežurne brojeve Zavoda za socijalnu skrb u gradu Zagrebu (098 90 36 393 i 098 78 35 87).

Ključne riječi

Komentara 8

KA
Karla
16:30 07.02.2012.

I meni bi bilo drago da su se župni \"dvorovi\" otvorili i da župnici i kapelani dijele obroke s beskućnicima i sa siromašnima.

KA
karambita
17:13 07.02.2012.

Sta vam je ljudi...pa popovi su naucili samo uzimati a ne davati

OG
Oger
14:00 07.02.2012.

Vau! Vec danas su biskupi objavili tel. broj! Nijedan zupni ured se nije javio i primio barem jednog beskucnika. Sram ih bilo.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije