Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 11
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Akcija Offside

Nikola Melnjak pušten iz policije: Moram šutjeti!

melnjak nikola
Marko Jurinec/PIXSELL
10.06.2010.
u 18:59

Bio sam u policiji, nisam pod sumnjom i odlazim u Slovačku, dodao je igrač Međimurja za kojeg se špekulira da je sve priznao.

Dvadeset jedan osumnjičenik u akciji Offside nakon ispitivanja u USKOK-u u četvrtak prijepodne priveden je u Istražni centar zagrebačkog Županijskog suda zbog sumnje u namještanje utakmica Prve HNL. Sudac istrage Ratko Ščekić u 18 sati svima je odredio jednomjesečni istražni zatvor zbog opasnosti od utjecaja na svjedoke. To znači da će izaći čim svjedoci budu saslušani. U USKOK-u su nezadovoljni što im zatvor nije određen i zbog opasnosti od ponavljanja djela jer se neki terete i za sedam davanja mita, pa će se žaliti. Jedino su slovenski državljani Dino Lalič i Admir Suljič zadržani i zbog opasnosti od bijega.

Hvatali najjače igrače

USKOK nije priveo jedino igrača Međimurja Nikolu Melnjaka koji je također osumnjičen, pa se špekulira da je on sve priznao. – Bio sam na obavijesnom razgovoru u policiji i to je sve. Ne mogu govoriti o čemu je bila riječ, ali nisam ni pod kakvom sumnjom, a dokaz je da ovih dana odlazim na probu u nekoliko slovačkih klubova – rekao je Melnjak kojeg smo ulovili u šetnji Varaždinom s obitelji. Prema USKOK-u, mozgovi operacije bili su Dino Lalič, Admir Suljič i Vinko Šaka. Sumnja se da je po utakmici zarada bila između 150.000 i 300.000 eura. Među predloženim su svjedocima, neslužbeno doznajemo, I. Štimac, Z. Zubak, R. Sinovčić te deseci drugih iz svijeta nogometa, pa i Dario Šimić. Za prvu trojku osumnjičenih predloženo je desetak svjedoka, a za ostale najmanje dva, tri. Svjedočit će i Amauri Vicente de Jesus Junior koji je, kako doznajemo, odbio ponudu da primi mito! Za svjedoke nisu predloženi Z. Mamić i S. Šošo. Osim Sesveta, čiji su gotovo svi igrači upleteni, u ostalim klubovima mafija je, sudeći po listi privedenih, birala glavne igrače.

Jasmin Agić je igrajući za Rijeku, Dinamo, austrijski Pasching i južnokorejski Incheon mogao legalno zaraditi milijun i pol eura. Mumlek je u 18 godina u Dinamu, Slavenu, belgijskom Standardu i Varteksu zaradio manje od milijun eura.

Problem u klubovima

Igrač Slavena Mario Jurić s Facebooka poručuje:

– Ako su krivi, igrači moraju odgovarati, ali problem je u klubovima koji ne ispunjavaju obveze. Varteksov predsjednik Horvat govori da će odstupiti, a zašto nije kad igračima šest mjeseci nije dao plaću?! Onda mu je moral bio u peti! Netko je doveo te momke na rub, a tada te prilika lako načini lopovom. Ne podržavam one koji su namještali, ali ih razumijem. Kaznu zaslužuju i oni koji su ih do toga doveli. Dijete ne pita je li banana iz kladionice ili od plaće koju nisi dobio. Ne kladim se, ali znam da su kladionice zlo sporta.

Komentara 10

PR
provad
21:20 10.06.2010.

pa Horvat je samo i čekal da se nešto dogodi u Varteksu tak da može kidnuti sa te vruće stolice. Ali prije nego što kidne neka on i Čehok vrate u gradsku blagajnu pola milijuna kuna koja su nedavno uplatili na račun kluba da bi klub ostao u prvoj ligi, a ne vidi se razlog zašto bi morao ostati.

JA
jarac
19:36 10.06.2010.

Svima jednomjesečni pritvor: A Sinovčić Štimac i Zubak su svjedoci., kad budu gotovi sa svjedočenjem i njih zatvoriti, kao Mamića i Dedovića ,a vođu ove grupe Markovića uhapsiti u JAR,vratiti u remetinac i dati mu televiziju da odatle gleda prvenstvo dok čeka suđenje.

MP
Mr.Pravda
20:03 10.06.2010.

eto ti velikih rodoljuba,sramota,slika drustva..hrpa jebivjetara,koji nis nisu osvojili,jedino punili dzepove..sta je Dinamo osvojio?ili Hajduk?hrpu lopova sta ne moze igrat u Europi ni 2 tjedna..fuj..ebo ih onaj ko im da novce za fizicku kulturu,bolje im davat lovu za pljacku a vi budaletine se tuicite po stadionima..nogomet nek bude privatan,al gospoda nek si placaju zabavu,no sami..

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije