Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 138
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Bečki dnevnik Heute:

Ahmadinejadov savjetnik prao novac u Beču?

mahmoud ahmadinejad,mahmud ahmadinedžad
Reuters/PIXSELL
24.10.2012.
u 14:16

Najmanje sedam puta od 2007. godine koristio je putovanja u Beč da bi oprao nekoliko milijuna eura kupujući na crno proizvode koje inače ne bi mogao nabaviti zbog sankcija Ujedinjenih naroda nametnutih Iranu

BEČ – Pozivajući se na britanske medijske izvore, bečki dnevni tabloid "Heute“ piše da je visoki osobni savjetnik iranskog predsjednika Mahmouda Ahmadinejada navodno svoja službena putovanja u Austriju koristio za tajne poslove i pranje novca.

Isti izvor navodi da je skandal izbio nakon što je otkriveno da je neimenovani predsjednikov savjetnik najmanje sedam puta od 2007. godine koristio putovanja u Beč da bi oprao nekoliko milijuna eura kupujući na crno proizvode koje inače ne bi mogao nabaviti zbog sankcija Ujedinjenih naroda nametnutih Iranu.

Beč je u jednom internom dokumentu navodno nazvan središtem iranskih prevara,  prenosi bečki dnevni list Heute u tekstu pod naslovom "Iran – Diktator: Savjetnik koristio putovanja u Beč za pranje novca“ navodeći kako je istraga u tijeku.

Pokažu li se točnim navodi o skandaloznom ponašanju Ahmadinejadova osobnog savjetnika i zaobilaženju UN-ovih sankcija, mogla bi se lako uzdrmati i austrijska sigurnosna struktura, zaključuju mediji.

Ključne riječi

Komentara 1

1R
1ran
06:46 25.10.2012.

Ima Ahmadinejad daleko vecih briga - nako cijelog niza katastrofalno losih procjena, i konstantnog sramocenja Irana pred civiliziranim svijetom gurnut je u zapecak. Kamo ce dalje, vidjeti cemo...

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije