Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 11
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
ne vjeruju vlastima

Afganistanski militanti pucali na vladino izaslanstvo u Kandaharu

kandahar (1)
Foto: AFP/Pixsell
1/4
13.03.2012.
u 12:47

U izaslanstvu su bila i dvojica braće predsjednika Karzaija, a militanti su ih napali tijekom molitve u džamiji

Afganistanski militanti napali su vladino izaslanstvo koje je posjetilo mjesto krvavog ubojstva 16 civila koji su u nedjelju stradali od ruku američkog vojnika. Kao dio izaslanstva zajedno s nekolicinom sigurnosnih dužnosnika na mjesto ubojstva na jugu Afganistana došla su i dvojica braće afganistanskog predsjednika Hamida Karzaija. U napadu militanata, donosi BBC, poginuo je jedan vojnik, a tri su osobe ozlijeđene zbog čega je izaslanstvo vraćeno u Kandahar.

Američki vojnik osumnjičen za ubojstva je uhićen. Neimenovani 38-godišnji narednik nalazi se u pritvoru na nepoznatoj lokaciji.

Visoki afganistanski dužnosnik potvrdio je da je izaslanstvo napadnuto "iz nekoliko smjerova" nakon čega su afganistanske snage, koje su štitile izaslanstvo koje se trebala sastati sa seljanima i plemenskim starješinama, uzvratile paljbu.

Militanti su, prema neslužbenim informacijama, iz daljine pucali na džamiju u kojoj su predstavnici vlasti zajedno s civilima prisustvovali molitvi. Unatoč 10 minutnoj pucnjavi, Qayum Karzai, jedan od predsjednikove braće, kazao je da im se napad nije činio ozbiljnim te kako je izaslanstvo "pretpostavilo da vojska puca u zrak". Potvrdio je i da je izaslanstvo, u kojem su uz njega i njegova brata bili i kandaharski guverner te ministar granica i plemenskih poslova, sigurno stiglo u Kandahar.

Kandaharski guverner pokušao je seljanima objasniti da je napad američkog vojnika bio izolirani incident, ali bijesni stanovnici nisu ga htjeli slušati nego su nastavili pucati. Navodno su ga optužili da je stao u obranu Amerikanaca umjesto da brani svoj narod.

Nakon prošlomjesečnih tenzija nastalih zbog otkrića da su u američkoj vojnoj bazi u Kabulu spaljivani primjerci Kurana, što je izazvalo krvave nemire diljem zemlje, jutros se u Jalalabadu okupilo 600-tinjak studenata koji su osuđujući krvavi pohod američkog vojnika u Kandaharu izvikivali slogane "Smrt Americi! Smrt Obami!"

Ključne riječi

Komentara 5

WA
wahr
13:08 13.03.2012.

Bush mladji nije bio liberalan, europski drzavljani se nisu htijeli s njim rukovati, nisu htijeli s njim govoriti bio je izoliran i da je ostao jos cetiri godine na vlasti otisao bi u Nurnberg zajedno s cijlom svojom vladom. Medjutim Amerikanci imaju tajno oruzje a to je \"demokracija\" pa su ga skinuli s vlasti a doveli su drugogoga koji ce artikulirati njihove interese u osobi Obame. Obama sve radi isto kao Bush s tom razlikom da se europski drzavnici ovaj put natjecu tko ce se vise ulizati \"velikom poglavici iz Washingtona\".

OB
-obrisani-
13:24 13.03.2012.

13.03.2012. u 13:08h wahr je napisao/la: ++++++++++++++++ Je li tebi dobro ili si samo nešto pobrkao ? George W.Bush je odradio dva mandata,od kojih je drugi ukrao uz pomoć brata Jebba,koji je bio guverner Floride,a tamo su krivotvoreni ključni glasovi jer je ishod izbora bio tijesan. On je odradio dva mandata,a više od toga, po američkom Ustavu nije moguće.Ako misliš da se politika USA promijenila,gadno se varaš.To su sve teški blefovi jer predsjednici USA su samo poslušnici zionističkih elita i rade ono što im se zapovjedi.Oni koji određuju USA unutrašnju i vanjsku politiku su isti ljudi.

WA
wahr
14:37 13.03.2012.

On je odradio dva mandata,a više od toga, po američkom Ustavu nije moguće. Da, po americkjom ustavu to nije moguce. Zato su Amerikanci stvorili \"demokraciju\" pa kad netkome istekne 8 godina on ode, promijena ili sokova nema-kontinuitet establismenta i imperijalne politike se nastavlja. Najbolji primjer je bio Bush mladji kad mu je isteklo 8 godina onda je dosao Obama kao tipicni predstvanik americkog establismenta i imperijalizma. kad je Bush odlazio a Obama dolazio stoljeca memorije iz glava prosijecnog gradjana je bilo izbrisano i svi su se dali uvuci u navijanje za Obamu. Zakljucak je; Kad je bio Bush, drzavnici cijeloh svijeta su u njemu vidjeli kao sramotu, nisu mu nu htijeli dati ruku na sumitima....i sad je dosao Obama da nastavi Bushovu politiku i svi drzavnici se natijecu tko ce biti bolji. Ubuduce-ako mi odgovaras drzi se moga natpisa a nemoj odlaziti u nesto deseto.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije