Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 160
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?

Afera HPB: Protegi i Sladonji moguće kazne do 100.000 kuna

Protega
Boris Šćitar
13.11.2009.
u 13:52

Postupku na sudu prethodile su opomene, i sam Protega bio je ranije opomenut na temelju toga što banka nije izvršavala naložene supervizorske mjere.

Bivši čelnici Hrvatske poštanske banke (HPB) Josip Protega i Ivan Sladonja mogli bi biti novčano kažnjeni i to iznosima od 25.000 do 100.000 kuna, piše Bankamagazine.hr. Navode i kako je prema Zakonu o kreditnim institucijama moguća i novčana kazna za samu banku i to od 500.000 do dva milijuna kuna.

Na Prekršajnom sudu u Zagrebu protiv bivše uprave HPB-a Hrvatska narodna banka pokrenula je prekršajni postupak. Sva dokumentacija je na sudu koji treba donijeti odluku temeljenu na prijavnoj dokumentaciji HNB-a i protiv argumenata prijavljenih.

Bankamagazin navodi kako su postupku na sudu prethodile opomene, te kako je sam Protega ranije bio opomenut, vjerojatno na temelju toga što banka nije izvršavala naložene supervizorske mjere kako je u svojim nadzorima tražila Hrvatska narodna banka.

HPB ima gubitak od 245 milijuna kuna, a kreditni portfelj još je u fazi analiziranja. Cjelokupna slika pravog stanja u HPB-u trebala bi biti poznata do kraja godine.

Ključne riječi

Komentara 1

MM
Mladen Miletić
19:39 13.11.2009.

Bolesni zakoni , ako se sjetimo bosanski zločinci ne zarde tako brutalne kazne... Toliko o pravdi u Hrvata...

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije