Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 177
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?

Adriatica.net našla ulagače, a spašavaju je i državne tvrtke

bajs
Ivana Ivanović
04.12.2009.
u 19:04

U spašavanju Adriatica.neta sudjeluju državne tvrtke ACI i Croatia osiguranje te neke privatne koje su se i prije spominjale.

Adriatica.net finalizirala je sporazum o dokapitalizaciji te je započela priprema dokumentacije i tehničkih detalja za provedbu same dokapitalizacije, priopćeno je iz te tvrtke. Boris Teški, predsjednik uprave tog turoperatora, poručio je da će se više znati sljedeći tjedan. Ne želi komentirati imena tvrtki koje sudjeluju u dokapitalizaciji, no to je već postala javna tajna, a danas ih je otkrio ministar turizma Damir Bajs. Poručio je da u spašavanju Adriatica.neta sudjeluju državne tvrtke ACI i Croatia osiguranje te neke privatne koje su se i prije spominjale. Riječ je o HUP-u Zagreb, Agrokoru, Jollyju i Saponiji.

– Nema sumnje da je Adriatica.net od posebnog značenja za hrvatski turizam jer ta grupacija u svojem vlasništvu ima i značajne putničke agencije koje djeluju na važnim tržištima, poput Kompasa i Jolly travela, a dovodi gotovo 10 posto turista koji dolaze u RH. Zato nam je u interesu da Adriatica.net bude prisutna na tržištu – izjavio je ministar Bajs.

Teški nam je već prije rekao da će uz domaće igrače biti i jedan strani. Zasad je poznato da svoj dolazak najavljuju Terme Čatež, iz čije je uprave nedavno ta potvrda i došla. Boris Teški je konzultant koji je na čelno mjesto grupe Adriatica.net postavljen nakon njezina kraha ove godine.

Ključne riječi

Komentara 1

Avatar Azriel
Azriel
08:39 06.12.2009.

Koja je razlika između Peveca sa jedne strane, te Adriatic.net i Agrokora sa druge strane. Neznam, ali znam da je jednom država okrenula leđa, dok druge nesebično pomaže. Zašto je to tako, tko će ga znati....

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije