Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 137
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
kaštel sućurac

Adriachem na dražbu, radnici potražuju 10 neisplaćenih plaća

Adriachem (1)
Ivo Čagalj/Pixsell
27.03.2012.
u 19:03

Sindikati su od grada i države, koji su najveći vjerovnici, zatražili da se odreknu 70 milijuna kuna potraživanja kako bi se isplatile otpremnine i zaostale plaće za 214 radnika

Nad Adriachemom iz Kaštel Sućurca raspisat će se javni natječaj za prodaju tvrtke dražbom, odlučeno je u utorak na ispitnom i izvještajnom ročištu u stečajnom postupku na splitskom Trgovačkom sudu.

Kako navodi HRT, utvrđeno je da ukupna potraživanja vjerovnika iznose oko 376 milijuna kuna te da prodaju tvrtke treba ubrzati jer bi daljnje odugovlačenje smanjilo njezinu vrijednost.

Stečajni upravitelj Ivo Jukić otkrio je da knjigovodstvena vrijednost imovine tvrtke iznosi oko 146 milijuna kuna, ali i da je iznos ukupnih gubitaka dvostruko veći jer iznosi oko 390,5 milijuna kuna.

Sindikati su od grada i države, koji su najveći vjerovnici, zatražili da se odreknu 70 milijuna kuna potraživanja kako bi se namirila sredstva za isplatu deset zaostalih plaća i otpremnina za 214 radnika.

Više pročitajte ovdje.

 

Komentara 5

OG
Oger
19:52 27.03.2012.

I ode ca nekad slavni Jugovinil.

AA
aabbcc
20:00 27.03.2012.

Otpilio si nogu da mu socijalna služba ne bi pronašla posao _______________________________________________ Nema place jedino ko ovaj Austrijanac, pa na bolovanje da se prezivi !

Avatar HipnosPajdaš
HipnosPajdaš
20:26 27.03.2012.

Sada upravo gledam InMedijas Res (ma što da to ime znači)....gdje je opet priča o Kamenskom.Zbog čega je ta tvrtka u tolikom fokusu Javne TV,kad je na desetine istih firmi svakoga dana odlazi u stečaj....Pa nije valjda zbog Pavića i Bandića ?

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije