Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 156
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
premijerka o hsls-u

Razlaz: Đurđa Adlešič premijerki dala ostavku na kavi

Đurđa Adlešič
Marko Lukunić/Pixsell
Autori: Nikola Sever Šeni, Jasmina Popović
12.07.2010.
u 13:49

J. Kosor rekla je da je strah od poteza koje treba povući HSLS "potjerao" iz koalicije.

Bi, ne bi, bi ne bi... I tako unedogled dok oko 16 sati Đurđa Adlešič preko usta nije prevalila kako je ona, sukladno odluci stranke, potpredsjednica Vlade u ostavci. A sve je počelo idilično. Uz šalicu kave, J. Kosor i Đ. Adlešič u Banskim su dvorima razgovarale o tome što sve treba učiniti. Ostavka se, kazala je premijerka poslije, nije spominjala:

– Đurđa Adlešič nije najavila svoju ostavku. Imale smo jako dobar razgovor, razgovarale smo o poslovima koje treba nastaviti i razgovarat ćemo još. Onda je iz ureda potpredsjednice Adlešič stigla vijest da je uz kavu “pala” usmena ostavka, a da bi do kraja dana trebala “pasti” i pisana. Iz ureda premijerke nakon toga dolazi priča o “dodatnim konzultacijama” na kojima je ostavka doista pala, da bi Adlešič nakon sat-dva i službeno obznanila svoju ostavku.

Ozbiljna opcija

Potpredsjednica u ostavci, međutim, ne mora se brinuti za budućnost. Otvorena su joj mjesta u Saboru te na Pantovčaku, gdje joj se nudi fotelja savjetnice za razminiranje na mandat od gotovo pet godina. Što će izabrati, nije poznato, ali Pantovčak je ozbiljna opcija. Ipak, u Uredu predsjednika prilično su oprezni: – Odluka nije donesena, a ovisit će o potrebama i raspoloživim financijama. Riječ je o otvorenim razgovorima s kojima je upoznata i premijerka.

Kad je riječ o HSLS-u, tu je stanje ponešto “kvrgavije”. Najprije, J. Kosor obrušila se na svog dojučerašnjeg partnera i bratića te ga optužila da – laže.

– Nitko nije HSLS optuživao za nelojalnost. Ako je riječ o posljednjem sastanku, činjenica je da gospodin Kosor nije dao nijednu primjedbu na rad koalicije ili Vlade. Do ove odluke i izlaska iz koalicije o toj temi nije zatražio nijedan razgovor – komentirala je J. Kosor. A Darinko Kosor je, kaže ona, otkako je preuzeo HSLS počeo odlaziti iz koalicije.

‘Nije se javila’

– To se vidjelo mnogo puta. Poteze i odluke Vlade često je kritizirao i time najviše štetio Đ. Adlešič koja je glasovala za te iste odluke. Jedan je od primjera za to Zakon o radu te zahtjev za drastičnim rebalansom koji na koalicijskom sastanku nije ni spomenuo – objašnjavala je Kosor. Cijeloj situaciji, uvjerena je, kumovao je strah “od poteza koje do kraja godine moramo povući”. Darinko Kosor ne ostaje dužan premijerki pa kaže kako je ona izigrala dogovor koji je pao još u subotu, uoči sjednice Velikog vijeća HSLS-a koje je odlučilo raskinuti koaliciju: – Dogovorili smo se da se čujemo kad se donese odluka. Ja sam zvao, slao poruke, ali premijerka se do danas nije javila.

Komentara 74

JA
jadniste
15:19 12.07.2010.

Ja se nadam da je jedan od bolnih poteza koje ce JACA povuci i njeno davanje ostavke i prijevremeni izbori.

CO
coreduo
16:06 12.07.2010.

Nema brige

OB
-obrisani-
15:35 12.07.2010.

Nema prijevremenih izbora,,jer smo načisto ostali bez penez Ako novca ne bude i dogodine,neće biti ni redovnih izbora,nego ćemo samo nastaviti dalje vladati na opće zadovoljstvo sviju građana

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije