Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 166
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Treći napadač na mladića još je u bijegu

Acini suigrači derbi odigrali plačući za ubijenim prijateljem

cres
Foto: Pero Lovrović/PIXSELL
1/2
06.12.2009.
u 17:43

Mladost creskoga županijskog ligaša svoju je utakmicu posvetila mučki ubijenom sugrađaninu, uzornom i mirnom mladiću kojega su svi voljeli, 23-godišnjem Aleksandru Abramovu.

Nitko danas na igralištu Nogometnog kluba Cres nije pokušao suspregnuti i skriti suzu u oku. Mladost creskoga županijskog ligaša svoju je utakmicu, derbi s vršnjacima iz Vrbovskog, posvetila bešćutno ubijenom studentu kojega su svi voljeli, 23-godišnjem Aleksandru Abramovu.

Minuta šutnje
– Ovo nam je najteža utakmica u životu, kao da imamo olovo u nogama – rekli su nam Acini vršnjaci Sergej Dedić i Zlatko Erić. Pridružili su se ostalima u minuti šutnje prijatelju s kojim su proveli djetinjstvo, te išli zajedno u osnovnu i srednju školu.

 – Bio je sportski tip, ali ga nije zaokupio nogomet nego plivanje, valjda zato što je bio iznimno miran i povučen - glasno je razmišljao o prijatelju iz školskih dana i susjedu Marino Dlačić.

Stjecajem okolnosti, u četvrtak navečer i on se zatekao u Rijeci i samo tri sata prije obračuna s trojcem – rođacima Duškom i Darijem Cupačem i Darijem Savićem – s Acom razmijenio pozdrave i uobičajene riječi pri kratkom susretu.

Ujutro kad je čuo strašnu vijest, Marino je automatski posegnuo za mobitelom i nazvao prijatelja. Nažalost, odgovora nije bilo. Neprestano se pita poput svih Cresana zašto se takve stvari uvijek događaju onima kojima bi najmanje trebale. Svi se slažu, Aco je bio duša od čovjeka, bez ijedne mrlje u kratkom životu.

 Posljednji ispraćaj u utorak
– Predobar dečko... – smogao je snage reći Zlatan Havić i zanijemio. Suza niz lice rekla je više od riječi. A jučerašnji Cres još je bio preplavljen tugom, s gotovo opipljivim mukom koji su samo s vremena na vrijeme prekidala crkvena zvona.

Brojni prijatelji obitelji Abramov jučer nisu posjećivali kuću žalosti kako bi izrazili sućut, jer su Acini najbliži, majka Stojanka, mlađi brat Milomir, odmila zvan Mijo, te sestra Suzana otišli u Rijeku dočekati supruga i oca Predraga kojega je tužna vijest zatekla na brodu u dalekom Brazilu.

Posljednji ispraćaj Aleksandra Abramova na gradskom groblju u Cresu najvjerojatnije će biti u utorak. U knjizi žalosti otvorenoj na Facebooku do jučer se upisalo gotovo 9000 ljudi. O pritvoru osumnjičenih Darija Cupača (21) i Darija Savića (24) u utorak će odlučiti istražni sudac, dok je treći osumnjičeni, Dušan Cupač (24), i dalje u bijegu. 

Komentara 16

DO
doklerbo
18:45 06.12.2009.

Nista drugo nego za pocinioce ovog teskog krivicnog djela 40 godina corke.Ko ce majki nadoknaditi sina sestri brata,kolegama kolegu. Molim familiju da u moje ime prime iskrene sucuti!!

MO
mozel
20:42 06.12.2009.

Pocinitelje ovakvog djela kao sto je ovo ucinjeno u Rijeci,bezobzira jeli punoljetan ili nije za primjer bi Hrvatska trebala kaznjavati odnosno uvesti zakon i do 50 godina zatvora i to da ovakve slucajeve nemoze da pomiluje PREDSJEDNIK.

Avatar Idler 3
Idler 3
18:39 06.12.2009.

Ružno je za reći ali je istinito....sreća što su se pobili Srbi među sobom inače bi nas vjerojatno prozval onaj mutavi Bramertz i tražil nekakve \"creske ili riječke dnevnike\" !!!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije