Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 5
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Ipak referendum?

Sindikati prikupili dovoljan broj potpisa za referendum!

matijašević
Foto: Hrvoje Jelavić/PIXSELL
1/6
21.06.2010.
u 10:51

Sindikati su poručili da će danas u 11 sati i službeno objaviti da imaju i više od potrebnih 449 tisuća 506 potpisa.

Unatoč provokacijama i vremenskim nepogodama koje nas prate svuda po Hrvatskoj, približavamo se cilju, kazao je jučer oko 13 sati Ozren Matijašević dodajući kako su sindikati, zaključno s 12. danom, uspjeli prikupiti 97 posto potrebnih potpisa. Do isteka roka ostala su još tri dana, a potrebno je prikupiti još oko 13 tisuća potpisa.

No, kako javlja HRT,  jučer oko 22 sata iz sindikalnih redova je procurila informacija kako su sindikati uspjeli prikupiti dovoljno potpisa za raspisivanje referenduma o izmjenama Zakona o radu. Sindikati su poručili da će danas u 11 sati i službeno objaviti da imaju i više od potrebnih 449 tisuća 506 potpisa.

- Nemojte me pitati koliko smo potpisa sakupili. Više i ne brojim već samo gledam da ih što više prikupimo, kazala je poslijepodne Spomenka Abveršek iz Saveza samostalnih sindikata, napominjući kako je uvijek dobro imati zlatnu rezervu pa se tako nadaju da će i premašiti brojku od 449.506 potrebnih potpisa.

Avberšek: Srušili su nam štand, ali nismo odustali

No, sindikalna čelnica jutros je bila manje optimistična jer ju je na zagrebačkom Glavnom kolodvoru zatekao neugodan prizor. Doslovno uništen štand na kojemu su danima skupljali potpise za raspisivanje referenduma za izmjene Zakona o radu zatekao ju je na kada je sa studentima po kiši i nevremenu došla prikupiti posljednih nekoliko posottaka potpisa.

- Kutija je bačena na pod, lajsne koje drže štand  slomljene su, nadstrešnica leži na zemlji, uzrujano je tada Avberšek ispričala u telefonskom razgovoru za Večernji list.

- Ovo je prestrašno! I stvarno nema smisla. Ako nam to rade, tri dana prije kraja, to u principu ne rade sindikatima nego građanima kojima uskraćuju demokratsko pravo da daju svoj glas, kazala je sindikalna čelnica objašnjavajući da je štand na Tomislavovu trgu najjači po broju prikkupljenih potpisa iza štanda na Trgu bana Jelačića.

Zanimljivo je, kaže, da su štandovi prodavača jagoda svi čitavi i na svome mjestu. Nikakvo ih (ne)vrijeme nije dotaklo pa se pita nije li to možda vjetar imao volje "da nas spriječi da dođemo do cilja sad kad smo tako blizu?".

-  Nisam ovo očekivala, nisam se nadala da će ići tako daleko i uskratiti nam i to malo prostora što su nam odobrili. Neka im bude na čast. Sad bar znamo što možemo očekivati.

Potpisivanje peticije na zagrebačkom Glavnom kolodvoru  ipak se nastavlja. U pomoć je pozvan stolar koji je štand tijekom dana postavio ponovno na noge.

- Nismo se dali i nastavljamo s radom, kazala je sindikalna čelnica dodajući kako se nada da tijekom noći neće ponovo prevrnuti štand.

 

Komentara 278

PA
patuljčica..
10:39 22.06.2010.

Cilj hrvatske države bio je slobodan i bogat, jer bez bogatsva nema ni slobode, hrvatski građanin. Bogati hrvatski radnici i seljaci koji žive životom dostojnim građanina Evrope 21. stoljeća. Vlast koja to nije u mogućnosti ostvariti neka odstupi i prepustisti mjesto drugima. Hrvati više nemaju vremena čekati.

OB
-obrisani-
12:00 21.06.2010.

zmaj5...ti nemas pojma o čemu bulazniš kretenu ...nemam ovaj mjesec ni za max tv ali takve kao ti ne podnosim ,čak ..ma neću ti reči..nedo ti Bog da te sretnem negdje na samo...Srbi su u redu u usporedbi sa budalama kao sto si ti..

MI
miso
00:01 22.06.2010.

Čestitam! Ovo je veliki uspjeh. \"A taj sjaj u dugi da bi mog\'o sjati i moja kaplja pomaže ga tkati\". Narode, složno za naše, hrvatske, ciljeve. Ovi što su vladali dva desetljeća nisu se borili za naš htvatski narod. Rezultati to potvrđuju. Umjesto Švicarska, postali smo Sirotinja.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije