Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 175
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
ratni zločin

Abdić ne izlazi iz zatvora, odluka prebačena za sjednicu u prosincu

fikret abdic
Kristina Štedul Fabac/Pixsell
26.09.2011.
u 23:20

Povjerenstvo nije na današnjoj sjednici dalo suglasnost da Fikret Abdić Babo bude prije isteka kazne pušten iz zatvora.

Povjerenstvo za uvjetni otpust ministarstva pravosuđa nije na današnjoj sjednici dalo suglasnost da Fikret Abdić Babo bude prije isteka kazne pušten iz zatvora. No, nisu ga ni odbili, nego su samo odgodili odluku o molbi za sjednicu u prosincu. Ova informacija je neslužbena.

Fikret Abdić Babo osuđen je na petnaest godina zatvora zbog ratnih zločina počinjenih u cazininskom, bihaćkom, velikokladuškom i bužimskom kraju. Optužilo ga je tužiteljstvo u Bihaću, a osudio sud u Karlovcu. Abdić i njegove brojne pristaše taj su proces nazvali politički montiranim.

Fikret Abdić odslužio je dvije trećine kazne. U njegovo ime molbu je podnijela obitelj navodeći da se sve ove godine Babo uzorno ponašao u zatvoru, nije izlazio na vikende i dopuste. Osvrnuli su se i na njegovo zdravstveno stanje te na činjenicu da će za koji dan napuniti 72 godine života.

- Nije nam se javio pa slutimo najgore - kazala nam je oko 21 sat Abdićeva kći Elvira Abdić Jelenović.

 

Komentara 30

DU
Deleted user
16:51 27.09.2011.

Ni med cvetjem ni pravice,

UT
utvara73
20:12 27.09.2011.

Nesmije van prije izbora jel naši \"poštenjaci\" na vlasti bi bili odmah svrgnuti jer su njihovi jataci izgradili velike firme otevši od Agrokomerca, Bog sve vidi i sve čuje

IS
istima
08:44 27.09.2011.

hm..... stranica mi šalje poruku...\' već ste ocijenili ovaj sadržaj\' na svaki moj pokušaj do ocijenim komentar..... alllooooo

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije