Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 136
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Ljetne vrućine

A proljeće? U Hrvatskoj idućeg tjedna 30 Celzijevih stupnjeva!

Dubrovnik, sunce
Grgo Jelavić/PIXSELL
25.04.2013.
u 09:21

Tmurna i duga zima je iza nas, a čini se da nećemo dugo uživati u "umjereno" toplom proljeću nego ćemo odmah uskočiti u vruće ljeto s najavljenim temperaturama od čak 30 Celzijevih stupnjeva i to već sljedećeg tjedna.

Tmurna i duga zima je iza nas, a čini se da nećemo dugo uživati u "umjereno" toplom proljeću nego ćemo odmah uskočiti u vruće ljeto s najavljenim temperaturama od čak 30 Celzijevih stupnjeva već sljedećeg tjedna.

Hrvatski hidrometeorološki zavod za danas najavljuje da će dan biti topao, a u unutrašnjosti i s vrlo visokim temperaturama, najvišom temperaturom od 22 do 27 stupnjeva. Uvod u vikend donijet će nam sunčano i još toplije vrijeme s maksimalnim temperaturama od 23 do čak 28 Celzijevih stupnjeva, a u Slavoniji ponegdje malo i više.

U Slavonskom Brodu 30 Celzijevih stupnjeva

Nakon subote i nedjelje, kada će maksimalne temperature biti oko 22 stupnja, početkom sljedećeg tjedna očekuje nas dolazak pravih ljetnih vrućina s najavljenim maksimalnim temperaturama u Zagrebu od 26 stupnjeva u ponedjeljak i čak 29 stupnjeva u utorak.

Slavonija će biti još toplija. Meteorolozi za Slavonski Brod najavljuju da će u ponedjeljak maksimalna temperatura biti 27 stupnjeva, a u utorak bi trebala doseći "magičnu granicu" od 30 stupnjeva. Osijek u utorak očekuje najviša temperatura od 29 stupnjeva.

Ljetni val "zaobići" će Jadran

No, čini se da će taj "ljetni val" vrućina "zaobići" Jadran gdje maksimalne temperature u utorak neće prelaziti 25 stupnjeva, koliko je najavljeno u Splitu. Meteorolozi procjenjuju da će u utorak u Dubrovniku maksimalna temperatura biti 22 stupnja, a u Zadru 23. Ni na sjevernom Jadranu neće biti različito sa 22 maksimalnom temperaturom od 22 stupnja u Rijeci i 20 u Puli.

>>Pet najvećih mitova o proljeću i bolestima

 

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije