Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 1
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Porezna uprava:

'80% ljudi podržava fiskalizaciju, jačamo kontrole na Jadranu'

blagajna
Filip Brala/PIXSELL
15.07.2013.
u 15:37

"Usporedbom PDV obrazaca iz mjeseca svibnja 2012. i istog mjeseca 2013. godine uglavnom ugostitelji su prikazali su isporuke uvećane za čak 59,17 posto, dok su male pravne osobe prikazale promet veći za 35,81 posto", pišu iz Porezne.

Porezna uprava se pohvalila rezultatima uvođenja fiskalnih blagajni, najavila još jači nadzor, posebno na Jadranu te priopćila da službenici koji provode fiskalizaciju i njihove obitelji trpe ozbiljne prijetnje.

\"Fiskalizacija u prometu gotovinom i dalje daje dobre rezultate. Usporedbom PDV obrazaca iz mjeseca svibnja 2012. i istog mjeseca 2013. godine, fizičke osobe, uglavnom ugostitelji, prikazali su isporuke uvećane za čak 59,17 posto, dok su male pravne osobe prikazale promet veći za 35,81 posto. Ističemo i da su ukupne isporuke kod svih djelatnosti obuhvaćenih s tri faze fiskalizacije, povećane za 18,32 posto\", pišu u priopćenju iz Porezne uprave te dodaju da će nadzor primjene odredbi Zakona o fiskalizaciji provoditi još većim intenzitetom, što se posebno odnosi na Jadran.

Fiskalizaciju podržava 80 posto građana

Najavljuju da će Ministarstvo financija i Porezna uprava nastaviti s \"uvođenjem reda u prometu gotovinom i suzbijanjem sive ekonomije u Hrvatskoj\". \"Unatoč ozbiljnim prijetnjama državnim službenicima i njihovim obiteljima te svim ostalim neugodnostima koje svakodnevno trpe od strane obveznika, koji za razliku od većine, ne poštuju Zakon\", pišu iz Porezne uprave i zahvaljuju se građanima na potpori koju im pružaju za fiskalizaciju. Ističu da prema nekim istraživanjima potpora za fiskalizaciju trenutno iznosi 80 posto te pozivaju građane da \"sudjeluju u uvođenju reda u prometu gotovinom\".

\"Građane pozivamo da i dalje račune provjeravaju putem internetske stranice http://www.provjeri-racun.hr/provjeraracuna, sve nepravilnosti dojave pozivom u Kontakt centar Porezne uprave na besplatni broj 0800 1001 ili dolaskom u lokalnu ispostavu Porezne uprave\", zaključuju u priopćenju iz Porezna uprave.

>>Evo što građani misle o uvođenju fiskalnih blagajni na tržnice

>>Inspektor otišao sa sladoledom pa zatvorio slastičarnicu zbog računa

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije