Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 134
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
DOBRA VIJEST
Povratak na članak

Vlada snižava sve pristojbe od 30 do 80 posto: Jeftinije ćemo plaćati osobne dokumente

Jedan od glavnih ekonomskih ciljeva ove Vlade je smanjivanje javnog duga...

Komentari 21

DU
Deleted user
06:53 26.01.2017.

Ako želite smanjiti javni dug ukinute onih 80 agencija koje su osnovane samo da bi se zapošljavali stranački podobnici. Ako vlada to ne učini javni dug će prerasti BDP jer dosada smo samo kamate otplaćivali a ne dug koji i dalje raste jer glavnica duga se ne otplaćuje. Na kraju taj vaš ekonomski plan koji ste si postavili je šupalj kao trula kanta pa bi bilo dobro da si zaposlite nekog neovisnoga ekonomista da vas savjetuje to jest ako želite bar pokazati da vam je kao domoljubima stalo do Hrvatske za koju su neki ginuli da bi vi glumili da nešto radite.

VL
DU
Deleted user
06:44 26.01.2017.

Prasina u oci. Ako hoce stvarno da pomognu narodu, neka snize cijenu goriva, autocesta i osnovnih ziveznih namirnica. Putovnica ti vise ne treba za putovanje po Evropi. U francuskoj naprimjer kad kupis vozllo, daju ti saobracajnu koja vazi za citavav zivot, cak da ga imas sto godina. Ovdije te tjeraju da je produzavas svake godine, i da placas, zasto??? Isto sa vozackom, ona vazi za citav zivot nema produzavanja, samo se sa kamione produzava svakih pet godina.

VL
LJ
Little John
09:00 26.01.2017.

Svako pojeftinjenje je za pohvalu. Treba ukinuti i biljege. Ta izmišljotina postoji samo u Hrvatskoj.

VL
KA
Karizma
05:47 26.01.2017.

Molim da mi netko objasni zbog cega u putovnici i osobnoj karti stoji adresa stanovanja i svaki put kad promjenim mjesto stanovanja moram mjenjati osobnu kartu i putovnicu.Zbog cega ako izgubim osobnu kartu ili putovnicu lopov ili mozda pokvareni pronalazac moze znati moju adresu stanovanja.Policija danas ima trenutne pristupe svim mojim podacima i slikama i ako ih interesira bilo sto to mogu vidjeti bilo gdje u par sekundi.Zbog cega gubiti vrijeme i cekanje po salterima i to samo zbog adrese u dokumentima koja je apsolutno nepotrebna.Izgleda da netko uzima dobre provizije za izradu tih dokumenata jer to jedino moze biti razlog gubljenju vremena po salterima.Ukinite adrese na osobnim dokumentima jer su nepotrebni

VL
DU
Deleted user
09:40 26.01.2017.

a da u svrhu pojeftinjenja Vlada razmisli da registracijske pločice koje skupo plaćamo jednostavno zamjeni novima u PU u kojima su izdane i to naravno besplatno ili uz minimalnu naknadu.

VL
JU
jurajuric118
06:41 26.01.2017.

opet novinarska senzacionalistička zabluda. padaju pristojbe, a ne cijene dokumenata. pristojba u cjeloj priči ima 20% udjela. znači ukupna cjena dokumenta može pasti za maksimalno 15%.

VL
CR
crocro
08:42 26.01.2017.

Smanjenje tarifa upravnih pristojbi je hvale vrijedno pa taman bilo koliko toliko. Barem će nešto biti jeftinije za one koji napuštaju Hrvatsku i koji stoje u redovima za jednosmjerne karte na šalterima raznih kolodvora. Međutim, smanjenje upravnih pristojbi na osobne isprave je po mojem mišljenju marginalna stvar i ako bi taj "zahvat" stavili na listu prioriteta, onda bi on trebao biti među posljednjima na toj listi koji bi se trebao ostvariti. Za 70%, umjesto na osobne iskaznice ili putovnice smanjite pristojbe na silne dokumente koje mladi trebaju vaditi za gradnju obiteljske kuće, jer je udio mladih koji se uopće mogu upustiti u gradnju svoje obiteljske kuće je zanemariv, ponegdje i nikakav. Kada bi se njihovi troškovi za gradnju obiteljske kuće smanjili za više od 70%, budite uvjereni da bi oni ostali kod kuće a ne bi tražili kruha izvan Hrvatske. Pokraj mene živi mladi bračni par s djetetom osnovnoškolcem, započeli si adaptirati potkrovlje kuće za samostalan život. Plaće male i adaptiranje traje godinama, materijal skup itd. Ubrzo oboje dobiše otkaze i na burzu. Postali teret roditeljima koji ionako preživljavaju. Vidjevši da po toj dinamici nikada neće ostvariti svoj san da imaju svoj dom, donijeli su tešku odluku o jednosmjernom odlasku u tuđinu u nepoznato s djetetom. Tužna priča. A koliko je danas mladih na teret roditelja, koliko je mladih koji se ne mogu ženiti ili udati jer nemaju gdje. Danas mladi nemaju mogućnost podići kredit za običnu livadu u nekom selu za gradilište. Kada bi to i mogli, gdje im je novi novac za komunalije i to osnovne za struju, vodu, plin, kanalizaciju. A gdje im je novi novac za građevinske dozvole a gdje im je novi novac za samo gradnju kuće, a gdje im je novi novac za namještanje kuće, a gdje im je novac za svakodnevni život, plaćanje režija, oblačenje i školovanje djece. Eto, to je razlog odlaska mladih iz Hrvatske unatoč tome što plaču za svojom domovinom i svojim roditeljima koje napuštaju. Kada bi se to mladima omogućilo i svima onima koji žele podići svoj dom, odlasci bi se smaljili ili potpuno nestali. Jer u Hrvatskoj svatko može i želi ostati, ali od nameta, poreza,pristojbi, cijena ne može opstati i svoj spas i budućnost vidi izvan Hrvatske. Omogućite narodu da laše diše, ukinite namete ili smanjite pristojbe na one stavke koje se odnose na život čovjeka i njegov standard. To će ga potaknuti da ostane i uz malo osobnog truda kako-tako će živjeti u Hrvatskoj.

VL
DU
Deleted user
05:46 26.01.2017.

Sveopce nerazumjevanje rada drzave....drzavnu upravu gura u isti kos neucinkovitosti i bezobrazne skupoce sa Javnim firmama...agencijama...povlastenim monopoliziranim javnim uredima koji iponasaju privatni sektor i monopoliziranu uslugu naplacuju kao da su na otvorenom trzistu...a njihovi djelatnici i "manageri" primaju za 30-100% vece place od sluzbenika drzavne uprave....e tu treba procesljati ...

VL
OD
odraneol
06:52 26.01.2017.

Ovo će nam značajno olakšati svakodnevni život, podići standard i zadržati hrvatsku mladež u Hrvatskoj!

VL
SP
spaner
20:21 26.01.2017.

konačno jeftinije za Irsku

VL
DU
Deleted user
17:23 26.01.2017.

hehe bas me zanima koje poskupljenje se sprema

VL
Avatar mileudarcina 1
mileudarcina 1
23:48 25.01.2017.

Ma nisu ove pristojbe smanjene zbog nas hrvata, smanjene su isključivo zbog onih prijeko tzv lojalnih povratnika, naime dotična gospoda nije baš pri novcima a pošto se obnavlja jugoslavija red je da im rodbina iz vlasti malo pripomogne, simbolično zaa početak, a poslje vile, stanovi, poslovi i tako, ono kako priliči.

VL
UF
ufrm
00:34 26.01.2017.

Da li ce se is dalje koristiti taksene marke i slicna cuda ?

VL
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.