Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 192
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
NAJVEĆA POTRAGA U HRVATSKOJ

250 ljudi danima na Velebitu traga za nestalim

HGSS
Foto: Facebook
1/3
27.11.2016.
u 12:19

Nakon što je nestali dovezao sina na paraglajding gubi mu se svaki trag

Od 16.11. traje intenzivna potraga na Velebitu (područje Libinje i južni Velebit), za nestalim 81-godišnjakom. Nakon što je nestali dovezao sina na paraglajding gubi mu se svaki trag. HGSS nestalu osobu traži svaki dan, no nažalost još uvijek nema dobrih vijesti.

Jutros je na terenu bilo čak 250 ljudi, jer se timu od čak 206 članova HGSS-a priključilo 46 planinara, mještana i prijatelja nestalog koji su uključeni u pretragu po sektorima. 

- Ujutro u 6,30h napravljen je kratki brifing i timovi su upućeni na teren. U pretrazi terena uz spašavatelje sudjeluje i 9 potražnih timova s psima, tri bespilotne letjelice, tim za pretragu speleoloških objekata i napuštenih bunara, a u planu je i pretraga iz zraka helikopterom HRZ-a.

Na terenu se nalaze tri zapovjedna vozila, sa pripadajućim timovima i dodijeljenim im zonama potrage. Njihovim radom koordinira bazni stožer smješten u kući HGSS-a u Starigrad, Paklenici, objavili su iz GSS-a.

Iako smatra kako je desetak dana previše da bi čovjek preživio bez hrane i vode, 'čuda se događaju' poručuje Stipe Božić

>> HGSS traži mladića koji je pobjegao od kuće. Majka: 'Rekao je da se želi od svega očistiti'

Komentara 1

SC
schwertransport
19:58 27.11.2016.

Bas je nestasan dedica

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije