Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 123
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Nasilje u školi

Pretučeni učenik 6. razreda iz Koprivnice: Tukao me koljenom

pretučen učenik (1)
Foto: Marijan Sušenj/Pixsell
1/5
02.04.2012.
u 12:46

Stariji učenik na velikom odmoru počeo je loviti mlađeg, koji se spotaknuo te je pao

Bojim se kao i svaka majka. Ne samo za svog sina nego i za dvije kćeri koje također idu u istu školu. Pod tabletama sam, psihički ne mogu ništa poduzimati niti razmišljam o bilo kakvim tužbama i zato su mi strašne priče da me zanima novac. Najvažnije mi je da je mome sinu glava u redu - istaknula je majka 13-godišnjeg učenika koprivničke Osnovne škole Braće Radić, koji je prije desetak dana završio u bolnici s lakšim potresom mozga, nakon što ga je fizički ispred škole napao jedan učenik osmog razreda.

Oprečne su priče kako je došlo do sukoba. Učenik šestog razreda iz okolice Koprivnice tvrdi da je u kuhinji slučajno trknuo starijeg dječaka, a ovaj ga je primio za glavu i zaprijetio da će vani “vidjeti svoga boga”. Na velikom odmoru izišao je van i osmaš ga je, kaže, počeo loviti. U jednom trenutku spotaknuo se i pao na pod i tada ga je, nastavlja, stariji dječak više puta udario koljenom u glavu. Ničega se drugog ne sjeća.

Majke se poznaju s posla

Učenik osmog razreda, pak, tvrdi da ga je mlađi udario u redu u kuhinji i kazao mu da će vani sve do kraja riješiti. Istina je da je ovaj počeo trčati i da se spotaknuo te da ga je udario dva puta, ali s koljenom u prsa.

- Žao mi je što se to dogodilo. Ne bih to nikada ponovio - rekao je mladić u prisutnosti svoje bake, koja je dodala kako njezin unuk nije ratoboran, unatoč tome što trenira hrvanje, te da dolazi iz mirne obitelji, kao i da je njegova majka bila u bolnici, odnijela sok, naranče i banane, a prethodno se i ispričala majci drugog dječaka.

Učenik šestog razreda u bolnici je bio tri dana, a trenutačno je kod kuće i osjeća se dobro.

- Priznajem da sam i ja nekad zločest, ali takvo što ne bih nikad učinio. Bojim se da ću ponovno imati problema s njim, ali ne razmišljam o promjeni škole jer ne bih mogao bez svojih prijatelja, a i on uskoro odlazi u srednju školu - kazala je žrtva sukoba.

Njegova majka dodala je da je istina da je majka osmaša bila u bolnici, ali da je njegova sina napala da glumi jer mu je zapravo dobro. Smatra da to nije u redu i da je ta situacija jako neugodna za njih. Posebnost cijele priče je i da se majke otprije poznaju jer su zajedno radile.

U školi jadni i zatečeni

Ravnateljica škole istaknula je da je to prvi takav slučaj koji im se dogodio.

- Osjećali smo se jadno i zatečeno. Žalosno je da se to dogodilo u našoj školi, koja ima 1090 učenika, ali sretni smo što nije bilo težih posljedica. Intenzivno radimo na suzbijanju i prevenciji maloljetničkog nasilja, a sada ćemo pojačati i predavanja - rekla je Marija Puhalo i dodala da je osmaš kažnjen ukorom, a da o eventualnoj kazni za učenika šestog razreda još nisu raspravljali jer još nije bio u školi nakon incidenta. Policija je priopćila da su o događaju podnijeli posebno izvješće ODO-u za mladež i obavijestili Centar za socijalnu skrb.

Komentara 22

ZE
.zeitgeist.
13:31 02.04.2012.

Sigurno mu je ostao dužan za žižu.

ME
Medici
13:32 02.04.2012.

Ma ljudi dragi, sve je krivo postavljeno. Djeci treba biti jasno tko je \"šef\", treba se znati hijerarhija, kako u obitelji tako i u društvu. Novo doba donijelo je krivi odgoj-na djecu više ne smiješ ni podviknuti a nedaj Bože da ga klepneš po kuzici...ma kakvi razgovori, razumijevanje i sl. Nalemati i više nikada na pamet ne bi palo tom balavcu da ide MLAĐEG od sebe mlatiti..ako mu se već mlati neka nađe nekog sebi ravnog..tko isto trenira i tko ima isto godina. A i ti nastavnici i ravnateljica...roditelje da i ne spominjem...Fuj. Hvala.

LA
larala
13:03 02.04.2012.

još jedan mladi karatist za promociju sile a, ne sporta......nadam se da ce mu tatica odgovarati

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije