Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 111
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
MILANOVIĆ BEZ IZJAVA

Vidović: Tajno snimanje sastanka Milanovića s braniteljima kazneno je djelo

Franko Vidović
Foto: Sanjin Strukić/PIXSELL
25.08.2016.
u 16:14

Vidović je u Gospiću jedini komentirao Milanovićeve riječi sa sastanka s predstavnicima Zbora udruga veterana hrvatskih gardijskih postrojbi i Udruge specijalne policije

Predsjednik šibenskog SDP-a i dragovoljac ZNG-a Franko Vidović izjavio je na predstavljanju kandidacijske liste Narodne koalicije u četvrtak u Gospiću da je tajno snimanje sastanka predsjednika njegove stranke Zorana Milanovića s braniteljima kazneno djelo.

Vidović je u Gospiću jedini komentirao Milanovićeve riječi sa sastanka s predstavnicima Zbora udruga veterana hrvatskih gardijskih postrojbi i Udruge specijalne policije koji se održao u srijedu u Zagrebu, bez prisustva predstavnika medija, ali je transkript ipak objavljen.

Prema transkriptu Milanović je za Srbiju navodno rekao da je "šaka jada", za BiH da je "zemlja bez reda i poretka", a rekao je i da ga zapravo nije briga za pozdrav "Za dom spremni!". Vidović smatra da "tajno snimanje i objavljivanje razgovora sve govori samo za sebe".

"Moram reći da su me ti ljudi razočarali, održali smo taj sastanak zaista u dobroj vjeri. Nemam riječi za to što su napravili, mislim da ih i sama braniteljska populacija dovoljno osuđuje", rekao je.

Na pitanje bi li se drukčije razgovaralo da se znalo da se razgovor snima, Vidović je rekao kako misli da ne bi jer je Milanović prethodno i ponudio da na sastanku ostanu novinari.

"Bilo bi fer i korektno da su rekli kako stoje stvari, a mislim da je ovakvo snimanje kazneno djelo", naglasio je Vidović.

Vidović je na novinarsko pitanje ustvrdio da su Milanovićeve riječi kako BiH nije država te da su Srbi šaka jada izvađene iz konteksta te da je Milanović "jasno štitio hrvatske državne interese".

Na daljnje pitanje jesu li ovim dodatno zaoštreni i inače napeti odnosi sa Srbijom, odgovorio je da treba pogledati odakle ti zaoštreni odnosi idu. "Sjetite se odnosa spram izbjeglica. Tko je tada trčao po Hrvatskoj i vikao kako treba zatvoriti granicu, staviti žicu itd. Dakle svaki put, kada je prigodno, ti se odnosi zaoštravaju, a mislim da je to osovina prijatelja, s jedne strane HDZ, s druge gospodin Vučić."

Nakon što je na predstavljanju liste za IX. izbornu jedinicu održao govor, Milanović nije bio dostupan medijima za izjave ni o kojem pitanju pa tako ni o objavljenom transkriptu.

>>Milanović o tajnim snimkama razgovora s braniteljima: Skužili smo da nas snimaju. Šutjeli smo i smijali se

>>Pupovac: Milanović za šaku glasova druge proglašava šakom jada, to je ozbiljan indikator bijede

Komentara 15

DU
Deleted user
09:43 26.08.2016.

Kazneno djelo je govor i širenje mržnje u čemu je Zoki nenadmašiv. A u interesu je javnosti da se vidi i čuje kako i što taj "pošteni i moralni" političar govori u okolnostima kada se ne mora kontrolirati od širee javnosti. Saznali smo i to. A onaj tko je snimao i objavio ovo Zokijevo lamentiranje zaslužio je priznanje kao i recimo novinari koji su razotkrili Watergate i slično.

Avatar Pola Marku, pola Mostu
Pola Marku, pola Mostu
17:02 25.08.2016.

Koliko se ja sjećam, Milanović je isto radio i prije zadnjih izbora, kada je rekao da su Srbi barbari i da Mađari zato prema njima postavljaju ogradu. Lik jednostavno nije normalan, ne zna koja država s kojom graniči, i uopće ne može razaznati problematiku, a jedino što ga je zaista briga je zaštita udbaških ubojica, jedino je tu bio spreman išta poduzeti. A tome ide u prilog i najnovije ustašovanje...znamo tko je poznat po tome, i po otvaranju usta na Juru i Bobana.

DU
Deleted user
20:46 25.08.2016.

Franko Vidović zalutao u loše društvo s Iblerovog.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije