Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 3
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
POZIVNICA

Vesna Sokolić izlaže u Malinskoj

03.08.2002.
u 00:00

Akademska slikarica Vesna Sokolić, jedna od najvećih koloristica u hrvatskom slikarstvu, koja je 1946. na zagrebačkoj ALU diplomirala u klasi prof. Vladimira Becića, izložit će u Galeriji "Sveti Nikola" u Malinskoj ciklus pejsaža. Izložbu koja se otvara u ponedjeljak navečer priredila je povjesničarka umjetnosti i kustosica Višnja Slavica Gabout. Upravo pejsažem, kaže ona, jednim od svojih najomiljenijih motiva, umjetnica ponajbolje izražava svoju snažnu sklonost blještavom i iskričavom koloritu, čija zvonkost ostavlja dojam istinske pikturalne svečanosti priređene u slavu ljepote slikarske materije. Vesna Sokolić, kojoj će ovo biti 53. samostalna izložba, odlikovana je 1998. Redom Danice hrvatske s likom Marka Marulića. (A. L.)

Rubido u Njivicama, Knežević u Omišlju

NJIVICE - U Galeriji Njivice u Njivicama na otoku Krku večeras u 21 sat otvara se izložba slika "Podmorje" akademskoga slikara Dalibora Rubida (Sisak, 1971) koji će predstaviti najnovije slike inspirane čudnovatim podmorskim svijetom koji je upoznao roneći u krčkom i paškom akvatoriju. S obzirom na to da je riječ o morskom plavetnilu, i te slike su nejverojatno tonski raznolike.

U Galeriji Lapidarij u Omišlju na Krku sutra u 11.30 sati bit će otvorena izložba skulptura riječkoga kipara Antuna Kneževića (1941). Kipar će se predstaviti ciklusom radova koji su nastali za njegova boravka u Australiji (izvedeni u chelicko mramoru), te reljefa u bakru - dekoracija predviđenih za opremanje interijera. Obje je izložbe autorski priredila povjesničarka umjetnosti Višnja Slavica Gabout. (D. J.)

Glazba na Kraljevičkom ljetu

KRALJEVICA - U gornjme kaštelu Zrinski 9. kolovoza gostuje klapa "Krk", a u donjem kaštelu 14. kolovoza bit će upriličena večer kantautorice Mirjane Baboš Cuce. Posljednja je glazbena večer 16. kolovoza u gornjem kaštelu gdje će nastupiti Trsatska limena glazba iz Rijeke. Sve predstave počinju u 21 sat, a ulaz je 15 kuna. U kolovozu predviđena su pretežno glazbena događanja koja se organiziraju u sklopu kulturne manifestacije "Kraljevičko ljeto". Jučer je u atriju dvorca Frankopan na programu bila klasična gitara u izvedbi talijanskih glazbenika Andiana Del Sala iz Udina. (S. M.)

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije