Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 118
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Klub Čigra

Veliki uspjeh Taekwondo kluba Čigra na Europskim sveučilišnim igrama

Taekwondo kluba Čigra
Foto: PR FOTO
1/4
26.07.2016.
u 16:13

Zagreb i Rijeka su bili gradovi domaćini za pet tisuća studenata iz 45 europskih zemalja s 250 sveučilišta u razdoblju od 17. do 25. srpnja. studenti su dokazivali svoje vještine natjecanjima u 21 sportu u muškoj, ženskoj i para konkurenciji.

Veliki uspjeh Taekwondo kluba Čigra na Europskim sveučilišnim igrama  Europske sveučilišne igre privedene su kraju. Tako su Zagreb i Rijeka bili gradovi domaćini za pet tisuća studenata iz 45 europskih zemalja s 250 sveučilišta u razdoblju od 17. do 25. srpnja. studenti su dokazivali svoje vještine natjecanjima u 21 sportu u muškoj, ženskoj i para konkurenciji.  

Članica taekwondo kluba Čigra, Katarina Mihaljević, sudjelovala je na ovom međunarodnom događanju. Ova studentica Zdravstvenog veleučilišta izborila je svoj nastup na Igrama na prvenstvu Hrvatske za studente i studentice, koje je bio sastavni dio Čigra Opena, osvojivši zlatnu medalju. Dugotrajne kondicijske i taktičke pripreme ostvarile su toliko željeni rezultat – medalju na Europskim sveučilišnim igrama.  

U nešto drugačijem sustavu natjecanja, gdje se i natjecateljima koji izgube borbu pruža šansa za popravak, Katarina je nakon četiri teške borbe zauzela treće mjesto i osvojila broncu. Vrućina, sparina i prolongiranje natjecanja do kasnih večernjih sati nisu je omele da teške treninge pretvori u brončanu medalju zlatnog sjaja. 

Sve to rezultat je sustavnog i kvalitetnog rada trenerskog kadra Taekwondo kluba Čigra čiji članovi ostvaruju značajne sportske rezultate u Hrvatskoj i inozemstvu kroz gradsku i državnu reprezentaciju. U tijeku su intenzivne pripreme kadetkinja Nike Barić (ovogodišnje dobitnice nagrade Grada Zagreba Luka Ritz - Nasilje nije rješenje) i Amele Nicol Imširović koje će u rujnu u Rumunjskoj nastupiti na Europskom kadetskom prvenstvu. "Pred nama je razdoblje intenzivnih sportskih priprema kako bi se što kvalitetnije pripremili za velika sportska natjecanja koja su pred nama u drugom dijelu sezone.

Dio natjecatelja odradit će pripreme u našem suvremeno opremljenom trening centru u Zagrebu, a veliki dio članova odlazi na pripreme polovicom kolovoza u sportski kamp u Dugu Resu." - izvjestio nas je trener kluba Boris Bursać.

>>Emil Zatopek trenirao je u čizmamam, Károly Takács na OI stigao bez ruke

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije