Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 161
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
FINAL FOUR U RIJECI

'Regionalna liga nije opravdala očekivanja, snagu možemo održati samo jedinstvenom hrvatskom ligom'

21.12.2014., bazeni Mladost, Zagreb - Finalna utakmica 23. kupa Hrvatske u vaterpolu, VK Primorje EB - HAVK Mladost. Sandro Sukno. Photo: Jurica Galoic/PIXSELL
Foto: Jurica Galoic/PIXSELL
02.04.2015.
u 09:07

Brazil u Zadru! Ratko Rudić traži sponzora koji će s 200.000 eura Brazilcima omogućiti nastup u ligi

U očekivanju završnog turnira u Rijeci, umjesno je zapitati se što je hrvatskom vaterpolu, napose klubovima, donijela nova Regionalna vaterpolska liga, proširena s klubovima iz Srbije? Oko toga se već lome koplja, različiti klubovi imaju različite stavove, iako je uočljiva crta razdvajanja. Zadovoljni su ili uglavnom zadovoljni klubovi koji su osigurali nastup u A-ligi sljedeće sezone (Primorje, Jug, Mladost, Mornar i POŠK), a nezadovoljni su oni koje čeka B-liga – splitski Jadran i Medveščak.

"Prvenstvo neregularno"

Posebno su prema projektu proširene regionalne lige kritični jadranaši. Jedan od čelnih ljudi kluba Frane Mitrović čak je pisao HOO-u i u svom pismu iznio optužbu da je "hrvatsko prvenstvo neregularno". Jer se, primjerice, splitski Jadran nijednom nije sastao s Jugom, a POŠK, Jadran i Medveščak ne mogu se boriti za naslov prvaka države (u polufinalu će se, na temelju plasmana u regionalnoj ligi, sučeliti Primorje i Mornar te Jug i Mladost).

– Regionalna liga već u prvoj sezoni nije opravdala očekivanja. Nije povećana kvaliteta hrvatskih klubova niti gledanost na utakmicama. Snagu i brojnost hrvatskih klubova možemo održati samo jedinstvenom hrvatskom ligom – tvrdi Mitrović.

I dok u Jadranu navodno razmatraju samo dvije opcije – gašenje kluba ili raspuštanje seniorske momčadi – u Medveščaku su mnogo pomirljiviji. – Poboljšanja nema, nije bilo ni jačih utakmica, jer se mi, primjerice, nijednom nismo sastali s Mladosti. Ali su zato značajno povećani troškovi. Kad smo gosti, zbog duljih putovanja to nas stoji i 15.000 kuna, a kad smo domaćini, opet moramo plaćati suce koji često dolaze iz Crne Gore ili iz Srbije, pa ne možemo proći ispod 7000 kuna. A dotacije od Grada sve su manje. Morat ćemo igrati i u toj B-ligi, jer kazne su rigorozne, ali ne znam hoće li nastupiti srpski klubovi jer su i oni nezadovoljni – kaže predsjednik Medveščaka Ljubo Kolar.

Nedostaje veliki sponzor

Kroz mnogo ružičastije naočale na regionalnu ligu gledaju naši najjači klubovi. Sportski direktor Primorja Zoran Roje tvrdi:

– Smatram da je nova regionalna liga donijela puno dobroga: bilo je više TV prijenosa nego ikad (40, nap. a.), igrači su dobili puno više kvalitetnih utakmica... Dobro, nedostaje sponzor koji bi pomogao klubovima koji su u teškoj situaciji, ali liga je tek počela. Pa nije rješenje da se nađemo ljeti i uz gradele igramo vaterpolo!

>> Jug protiv Szolnokija pao pet sekundi prije kraja, Primorje lako protiv Partizana

Komentara 3

LJ
ljjklhkhj
08:38 03.04.2015.

da su ostali u borbi za vrh, ne bi ni oni komentirali. ne samo da je liga dobra nego je treba i proširiti na talijanske i mađarske klubove.sve su države jedna blizu druge, nisu veliki troškovi putovanja a to bi bila super liga, bez potrebe za ligom prvaka koja je ionako smiješna s nekim vanrazumskim pravilima i koja konstantno oštećuje najbolje klubove.

SV
svitilnik
00:50 07.04.2015.

Ti beno možeš igrat di hoćeš. Mi Hrvati imamo svoju domaću hrvatsku ligu među najboljim u svijetu. Mi Hrvati jedino što od toga želimo više biti je biti prvakom Europe. Nas Hrvate ne zanimaju nikakve regio - jugo lige. I pustite nas više s time na miru ili odite ća. Mi jesmo Hrvati i Europa a ne regija- region. Zaboravite to ili idite ća. Popeli ste nam se na vrh glave s time Jugo moja tugo

Avatar nekakav
nekakav
14:53 13.04.2015.

i srbi su bili jako protiv regionalne lige u košarci, kad su držali prvih 5 mjesta, da je to slabljenje domkaće lige. eto, sad su nešto slabiji, pa ne guču više. a i mi se imamo oko čega svađati, vaterpololo igra 10 zemalja u svijetu, i sad oko toga larma... trenutno smo sretni, jer imamo jake sponzore, posebno riječani, i treba to iskoristiti. uzeti par pehara, jer ćemo opet u sivilo zapasti. moramo se paziti da nam se ne ponovi crnogorski scenarij, kad su pobjegli iz zajedničke lige sa srbima, i utopili se s nama. nakon 2 dobre sezone, otišli igrači, i sad ne predstavljaju neku snagu.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije