Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 118
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Napali ih huligani

Zoran Bratuša: Mlade vaterpoliste Partizana u Zagrebu spasio je Hrvat

Vaterpolo
Foto: Marko Lukunić/PIXSELL
12.09.2016.
u 09:56

Došao je jedan krupniji, tetovirani Hrvat i rekao im: 'Mičite se, ne dirajte tu djecu'

Koordinator mlađih momčadi Vaterpolo kluba Partizan Zoran Bratuša progovorio je o prošlotjednom incidentu u Zagrebu kada je skupina Dinamovih navijača napala mlade vaterpoliste iz Beograda.

– Nisam bio prisutan, ali sam bio u policiji dok su dječaci davali izjave i svi su dali identične. Ne znam odakle se pojavilo toliko dezinformacija i s kojim ciljem, ali ti huligani, od kojih su neki imali obilježja navijačke grupe BBB, nisu imali nikakve šipke i oružje, već samo baklje. Njima nisu pržili vaterpoliste, već su ih samo zastrašivali. Poslije pet minuta došao je jedan krupniji, tetovirani Hrvat i rekao im: „Mičite se, ne dirajte tu djecu”, i poveo naše klince sa sobom. Ispričao im se u ime svih Hrvata i rekao da oni (Hrvati) nisu takvi – rekao je Bratuša za dnevni list Alo.

Dodao je i kako su mu u policiji rekli da je sve snimljeno te da će napadači uskoro biti privedeni. U vrijeme napada bila su petorica vaterpolista od kojih su, kao je rekao Bratuša, trojica pobjegla na vrijeme, jedan je od udarca nogom zaradio prijelom, a drugi je lakše ozlijeđen.

– Jednostavno, naša djeca su se našla na pogrešnom mjestu u pogrešno vrijeme. Jedan je na majici imao grb Partizana za što mu je rečeno da ne smije nositi. Poanta je da se isto ovo moglo dogoditi i u Beogradu da su navijači Crvene zvezde vidjeli Partizanovu majicu – rekao je Bratuša.

Inače, obojica ozlijeđenih vaterpolista su dan nakon napada igrali utakmicu na turniru gdje je VK Partizan zauzeo drugo mjesto.

– Taj turnir postoji 29 godina. Mi redovno sudjelujemo i nikada nije bilo problema. Sve ostalo, osim ovoga napada, bilo je perfektno i ljudi tamo su zgroženi kao i mi. Ispast će da nešto krijem, ali nemam razloga za to, samo govorim istinu i ne znam odakle i s kojim ciljem su krenule dezinformacije. Uostalom, sve će se vidjeti na snimci. Djeca žele da se stavi točka na ovu priču i da se ne koristi u dnevnopolitičke svrhe, a treba se više pisati o njima kao sportašima jer su budućnost našeg sporta – rekao je Bratuša za Alo. 

Komentara 10

DV
Dimnjacar_Vaseg_Grla
10:02 12.09.2016.

Ima i normalnih ljudi.

DU
Deleted user
12:00 12.09.2016.

Zašto VL ne objavi ovo kao veliki "demanti" i ispriča se... ? Prvotni naslov je bio: "tukli ih palicama i boxerima" ! To su objavili ne trepnuvši.. naravno, u cilju dizanja frke.. ni slučajno se više ne provjeravaju informacije prije objave?!

Avatar markoii123
markoii123
13:06 12.09.2016.

Pa i prvi hrvatski predsjednik dr. Franjo Tuđman bio je svojevremeno predsjednik SD Partizan iz Beograda.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije