Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 59
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Hrvoje Hrestak za Josipa Pavića

Žapci su sad postranici, ali i to je izazov

31.10.2012., Zagreb - Bazen na Mladosti, Hrvatska - Crna Gora, utakmica prvog kola Fina Svjetske lige. Josip Pavic.  Photo: Goran Jakus/PIXSELL
Goran Jakus/PIXSELL
01.12.2015.
u 23:28

Sukno ima nevjerojatan osjećaj za prostor. U obrani pokriva pet metara oko sebe, pokraj njega ne može proći ni suparnik ni lopta Pavić je istinski vođa, njegova se kvaliteta vidi ne samo u bazenu nego i izvan njega

Hrvoje Hrestak igrao je u Medveščaku, ali je trenersku karijeru izgradio u Mladosti. Klupe prve momčadi prihvatio se u za žapce ne baš najboljem trenutku (predstečaj), ali ne gubi optimizam:

– Moji žapci više nisu favoriti, postranici su, ali i to je izazov za mene – kaže.

Najboljim u 2015. smatra vratara Josipa Pavića.

– Uistinu je vrhunski profesionalac, vrlo pouzdan na vratima. On je kapetan u pravom smislu te riječi, istinski vođa, njegova se kvaliteta vidi ne samo u bazenu nego i izvan njega. Tjera momčad naprijed, radi s mladim igračima. Uvijek je samokritičan i uvijek pozitivan – obrazlaže.

No, pun je komplimenata i za Sandra Sukna.

– Vjerojatno jedan od najboljih igrača današnjice, ne samo u Hrvatskoj nego i u svijetu. Ima nevjerojatan osjećaj za prostor, za loptu, veliki kreativac, ubojica na udarcu. Pokretljiv je i skočan, pa u obrani pokriva pet metara oko sebe, pokraj njega ne može proći ni suparnik ni lopta.

Luka Lončar?

– Postao je prvi hrvatski sidraš, što je i zaslužio svojim pristupom i radom. Sigurno spada među pet najboljih sidraša na svijetu. Odgovoran je i borben, pravi profesionalac. Može igrati i braniča i zato je koristan za svaku momčad.

Damir Burić?

– Branič kojega bi svaki trener volio imati u svojoj momčadi. Fizički je vrlo moćan pa se pokraj njega ne može naigrati nijedan sidraš. Vidjelo se koliko nam je nedostajao dok ga nije bilo u reprezentaciji. Ubacivanjem na poziciju drugog sidraša stvara totalni metež u suparničkim redovima.

Petar Muslim?

– Također polivalentan igrač razornog udarca. Zna ući na dva metra i srušiti cijelu koncepciju suparnika.

Izbor ste zaokružili Vićanom i Jokovićem?

– Vićan je veliki profesionalac, dobro prati udarce suparničkih igrača, bilježi. Joković možda i nije bio na razini prethodnih godina, ali osvojio je sve s Pro Reccom. Predragocjen je za našu izabranu vrstu. 

Sutra najboljih sedam bira RENATO VRBIČIĆ.

>>'Želim odvesti svoje Primorje na vrh Europe, to je cilj svakog trenera'

Hrestakovih sedam

1. Josip Pavić (Mladost/Olympiakos) 7

2. Sandro Sukno (Primorje/Pro Recco) 6

3. Luka Lončar (Mladost/Jug) 5

4. Damir Burić (Primorje) 4

5. Petar Muslim (Primorje) 3

6. Frano Vićan (Primorje) 2

7. Maro Joković (Pro Recco/Jug) 1

Komentara 1

ZA
Zana55
19:38 16.08.2019.

Promjeni zanimanje, pojma o pojmu nemas kao trener!!!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije