Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 9
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Regionalna liga

Vrdoljak: Bazeni su prazni, nedostaje nam spektakla

Mladost - Jug
Foto: Goran Stanzl/PIXSELL
31.03.2017.
u 08:15

Regionalna vaterpolska liga, reklo bi se, ide dalje velikim koracima, iako je bilo i posrtaja – odustajanje Opatije i Radničkoga, izbacivanje Crvene zvezde

U petak i subotu u Dubrovniku se održava završni turnir Regionalne vaterpolske lige. Domaćinstvo je Jug izborio osvajanjem prvog mjesta u ligaškom dijelu, a u petak, u polufinalnim dvobojima, najprije će se sučeliti Jug i Partizan (18.30, Arenasport) a potom Mladost i Jadran (HN) (20.15, Arenasport). Finale je na rasporedu u subotu u 19.30 sati.

Bit će to atraktivna završnica još jednog natjecanja regionalaca kojemu bazu i dalje čine hrvatski klubovi. Počelo je 2008. stvaranjem zajedničke lige s Crnogorcima i Slovencima (8+3+1), da bi se 2014. godine pridružili i klubovi iz Srbije. Regionalna vaterpolska liga, reklo bi se, ide dalje velikim koracima, iako je bilo i posrtaja – odustajanje Opatije i Radničkoga, izbacivanje Crvene zvezde.

Stasaju mladi igrači

No, ima još detalja koji bi se mogli svrstati u rubriku minusi. Hrvatski klubovi koji su ostali izvan A1 lige – POŠK, Medveščak, Solaris, Zadar 1952 – žale se što su izgubili priliku da barem jednom godišnje ugoste Jug ili Mladost.

– I to, svakako, no najveći su problem Regionalne lige, prema mojem mišljenju, prazni bazeni. Nismo uspjeli privući gledatelje, a ni medije. U većini naših dnevnih listova vaterpola je sad manje nego prije. Morali bismo se potruditi da od utakmica napravimo mali spektakl. A mora se priznati i da klubovi iz lige nisu posebno uspješni u europskim kupovima – kaže legendarni kapetan svjetskih prvaka iz Melbournea 2007. Zdeslav Vrdoljak, danas u ulozi trenera Mornara, te dodaje:

– U sportskom smislu liga je dobra. Imamo puno kvalitetnih utakmica koje pružaju odličnu priliku mladim igračima da stasaju. No, nedostaje atraktivnosti. Neka se malo potrude u vodstvu lige.

A vodeći čovjek lige, predsjednik Upravnog odbora je Perica Bukić, koji je još i dopredsjednik i izvršni direktor Hrvatskog vaterpolskog saveza. Nekad smo Regionalnoj ligi tepali da je najjača vaterpolska liga na svijetu. Vrijedi li to i danas, ili su Talijani ipak jači?

Bolji od Talijana

– Naša Regionalna liga još je uvijek u cjelini jača. Pogledajte klubove na Final Fouru: Jug, Mladost, Jadran i Partizan. Bolji su od prva četiri kluba u talijanskoj ligi. Pa, mi smo ove sezone u A2 ligi imali POŠK, Primorac i Crvenu zvezdu, sve bivše europske prvake. Sagrađeni su neki novi bazeni i potencijal je velik. A što se tiče atraktivnosti utakmica, zanimljivost se dobiva kroz izjednačenost, neizvjesnost. A osim Jugovih utakmica, sve ostale utakmice bile su prilično izjednačene. Imamo gotovo dva televizijska prijenosa po kolu (na Arenasportu – nap. a.) a to nismo imali prije sedam ili osam godina – brani ligu Bukić, koji nam je otkrio da će sljedeće godine vjerojatno početi i ženska regionalna liga.

Za početak će se po dvije najbolje ekipe iz Hrvatske i Srbije okupiti na turniru u Beogradu, a potom i na drugom turniru u Zagrebu. Prva dva sastava razigravat će u finalu. I o tome će se raspravljati ovih dana u Dubrovniku...

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije