Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 0
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Jug slavi

Vjeko: Pozitivnom energijom do naslova

Jug prvak Hrvatske
Foto: Grgo Jelavic/PIXSELL
1/12
06.05.2016.
u 15:54

– Trofeje smo osvajali u različitim okolnostima iako nam je suparnik sva tri puta bilo riječko Primorje.

U Gružu se opet iz svih grla, a bilo je, kažu, najmanje 3000 gledatelja, orila ona stara: Tre, tre, trese se tko u Juga dirne... Nakon dvije godine naslov hrvatskog vaterpolskog prvaka vraćen je u Dubrovnik, riječko Primorje ni u trećoj utakmici finala doigravanja nije moglo zaustaviti zahuktali Jug. Nakon 12:9 u prvoj i 7:5 u drugoj (u Rijeci), Dubrovčani su u trećoj utakmici, pred svojim navijačima, bili još uvjerljiviji i pobijedili s 13:7, iako su prvu četvrtinu izgubili s 3:4.

Svaki trofej posebna priča

– Počeli smo loše, Primorje se bolje snašlo na otvaranju utakmice. Ipak je pritisak bio velik, osjetilo se to. No naši su igrači reagirali profesionalno i preokrenuli tijek utakmice. Presretan sam, u tri smo utakmice pokazali da smo bolja momčad – kazao je Jugov trener, Zagrepčanin Vjekoslav Kobešćak (42), kojemu je to prva kruna hrvatskog prvaka u trenerskoj karijeri (s Mladosti je osvojio Kup).

Jugaši su tako u svom Gružu mogli proslaviti povratak trofeja koji su u prethodne dvije sezone osvajali Riječani. Ukupno im je to 12. naslov hrvatskog prvaka i po tome su najuspješnija momčad (Mladost ima deset trofeja, posljednji je osvojila 2008. godine). Jugašima je to ujedno treći ovosezonski trofej, u finalima imaju 3:0 s primorjašima. Baš u vezi s tim Vjeko je želio nešto posebno istaknuti:

Trofeje smo osvajali u različitim okolnostima iako nam je suparnik sva tri puta bilo riječko Primorje. U prvom finalu, u Hrvatskom kupu, imali smo isključenje Obradovića, u drugom, u Regionalnoj ligi, bili smo bez operiranog Perronea (slijepo crijevo, op. a.), a sad smo sve riješili u tri utakmice iako nije bilo lako ostati na zemlji nakon pobjede u Rijeci – napominje Vjeko, koji tako nakon iznimno uspješne igračke karijere (pet srebrnih medalja s reprezentacijom, dvostruki prvak Europe s Mladosti...), žanje uspjehe i kao trener.

Nadoknadili Dobuda i Bušlju

– Sve je zbilja bilo predivno. Igrali smo na svom bazenu pred brojnim gledateljima, pozitivna energija koja nas prati cijele sezone sad je maksimalno došla do izražaja. Naslov smo proslavili u pivnici na Babinu kuku, tamo je isto bilo nezaboravno ozračje. Naši navijači kroz cijelu sezonu žive s Jugom, u klubu se svaki dan rade analize, pripremaju se uspjesi... Ljetos smo restrukturirali i klub i momčad i sad smo ubrali plodove toga rada. Sjetimo se, Fina je suspendirala Nikšu Dobuda, a iznenada nas je napustio i Andro Bušlje. Morali smo dovesti igrače sa strane, njih četvoricu (Lončar, Vrlić, Perrone i Garcia, op. a.) i pogodili smo. Primorje, koje je dominiralo u prethodne dvije godine, i to ne samo u Hrvatskoj nego i u Europi, možda je imalo i veću igračku širinu, ali mi smo iskoristili njihove slabije strane i preuzeli sve trofeje – zadovoljno je ustvrdio mlađi od vaterpolske braće Kobešćak.

Vjeki stižu čestitke sa svih strana, od trenera i bivših suigrača, a njemu je posebno drago da su njegovu posljednjem uspjehu uživo u Gružu svjedočili njegova majka Ana, inače Konavljanka, i njegov vaterpolski otac Ozren Bonačić, kojemu je majka također iz dubrovačkog kraja.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije