Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 3
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Odlazak legende

Umro je Zdravko Ćiro Kovačić, nekad najbolji vratar svijeta!

Zdravko Ćiro Kovačić
Goran Kovacic/pixsell
01.04.2015.
u 22:47

Godine 1984. primljen je u Kuću slavnih vodenih sportova. Povelju je potpisao Ronald Reagan

U Rijeci je u 90. godini umro legendarni vaterpolski vratar Zdravko Ćiro Kovačić. Rođen je u Sušaku 5. srpnja 1925., a karijeru je počeo 1939. u Victoriji. Za Primorje je branio do 1957. godine, a tada se, na utakmici u Zagrebu, oprostio i od reprezentacije Jugoslavije za koju je nastupio 82 puta.

Sudjelovao je u osvajanju srebrnih olimpijskih medalja u Helsinkiju 1952. i Melbourneu 1956., a ima i dva europska srebra – iz Beča 1950. i Torina 1954. Bio je aktivan do posljednjih dana, a mi u Večernjem listu posebno smo ponosni da je u tri navrata bio član žirija za naš izbor najboljeg hrvatskog vaterpolista. 

>>Zdravko Ćiro Kovačić: Teško je reći je li Bura bolji kao branič ili kao napadač

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije