Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 168
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
IZBORNIK TUCAK:

Znamo što nam znači četvtfinale, živimo za tu utakmicu

Ivica Tucak
Foto: Goran Kovačić/PIXSELL
03.08.2015.
u 09:30

'Nismo smjeli dopustiti da u završnici te utakmice izgubimo glavu. No, suci su dopuštali iznimno grubu igru pa su nam ozlijeđeni Joković i Šetka.'

Nije baš lako ovih dana dobiti hotel Grand u Kazanju, bazu hrvatske vaterpolske vrste. Prvo zato što je gužva na centrali, pa su operaterke zauzete, ali i zato što naši vaterpolisti i treneri nisu često u sobama. A i zašto bi bili, trenira se marljivo za onu nokaut četvrtfinalnu utakmicu SP-a, zacijelo s Crnom Gorom, (utorak, 16.30 sati), za koju se naši i spremaju.

Bez prava na loš dan

– U subotu smo trenirali s Mađarima, u nedjelju sa Srbima. Znamo što nam znači taj meč (s Crnogorcima), živimo za tu utakmicu i spremni smo dati maksimum – kaže naš izbornik Ivica Tucak.

Bi li nam bilo lakše da smo za suparnike u četvrtfinalu dobili Australce?

– U četvrtfinalu je osam reprezentacija i sve su kvalitetne. Sa svakim morate pružiti maksimum. Ako imate loš dan, izgubit ćete, od Crnogoraca ili Australaca, svejedno.

Ipak, Crnogorci su doprvaci svijeta?

– Jesu, kao što su igrali i polufinale na OI u Londonu ili na posljednjem EP-u. U svakom slučaju, jak suparnik s kojim se možemo nositi samo ako smo maksimalno spremni.

Kako ste zadovoljni dosad odigranim utakmicama? Činjenica je da smo s Kanadom i Brazilom u drugom dijelu padali. S Kanadom smo na poluvremenu imali 10:4, a utakmica je završila sa 12:7, s Brazilom na poluvremenu 8:4, na kraju 10:9.

– Ipak su to različite priče. S Kanadom se više nismo morali trošiti, dok smo s Brazilom tri četvrtine imali i kontrolu i rezultat i imali smo nekoliko izglednih prilika da povedemo s pet razlike: Šetka sam pred golom, pa ona Jokovićeva kontra...

Ostaje činjenica da nam taj Brazil postaje problem, vjerojatno zbog Ratka Rudića koji nas dobro poznaje?

– Nismo smjeli u završnici te utakmice izgubiti glavu. No, suci su dopuštali ne grubu nego iznimno grubu igru, "preko glave", zbog čega su Joković i Šetka završili u bolnici.

Nećemo ući nezagrijani

Jokoviću je ozlijeđeno rame, Šetki vrat, jesu li spremni?

– Bolje su. Sigurno je da je onaj poraz od Brazila u Bergamu ostavio psihološke posljedice na naše igrače. A još smo i ovdje u Kazanju igrali također jako važnu utakmicu, što je dodatno pojačalo pritisak. No, sad više ne razmišljamo o Brazilu nego o Crnoj Gori.

Koriste li vam ili štete ova dodatna dva dana odmora?

– S jedne strane je dobro odigrati manje utakmica i uštedjeti nešto snage. S druge strane problem može nastati ako uđete u četvrtfinale, a da niste ušli u natjecateljski ritam. Zato je možda i dobro da smo mi imali tu neizvjesnu utakmicu s Brazilom, pa u četvrtfinale nećemo ući nezagrijani.

Rezultati – osmina finala: Italija – Kanada 8:2; za poredak od 13. do 16. mjesta: Rusija – Kina 14:11 (10:10), Japan – Argentina 14:6.

>> Hrvatska razbila Kinu sa 17 'komada', Srbi nam 'centrirali' Crnu Goru

Komentara 3

DU
Deleted user
10:15 03.08.2015.

Nigdje na naslovnoj o velikom remiju Hajduka. Kaj je Večernji,možda jašete na crvenoj struji? Pošto najam?

SO
sojko2
14:13 03.08.2015.

filiću ? zašto se vi rusofili morate hvaliti da ste učili ruski? ako se piše New York, Bruxelles, Washingotn onda se piše i Kazan, a ne Kazanj. isti sindrom je na hrt-u, isto rusofili pišu na način kojim se u hrvatskom ne piše

DH
dalibor.hren
08:41 04.08.2015.

Tucak, ako ovo izgubiš, miči se s klupe!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije