Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 142
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Vaterpolo

Spašavanje Mladosti: Stečaj je etički upitniji

26.08.2013., Zagreb - Na konferenciji za medije HAVK Mladost predstavljen je novi predsjednik kluba Milan Bandic, najavljen program restruktuiranja i sanacije kluba te su najavljena nova pojacanja za nadolazecu sezonu 2013./14. Photo: Igor Kralj/PIXSELL
Foto: Igor Kralj/PIXSELL
17.04.2015.
u 15:38

U Mladosti se nadaju da će im Grad pomoći da izbjegnu najgore. Skupština Grada samo bi trebala vratiti žapcima ono što im je SSGZ oduzeo kad im je, umjesto 3,5, ispatio samo 2,34 milijuna kuna

Treba li Grad Zagreb spašavati HAVK Mladost, najtrofejniji klub na svijetu? To naizgled retoričko pitanje ima i svoju cijenu i ona iznosi 2,5 milijuna kuna. Toliko, naime, treba žapcima da izvrše godišnju obvezu iz predstečajne nagodbe (uglavnom prema bivšim igračima, nešto prema jednoj banci, nešto prema Holdingu). Inače odlaze u stečaj jer su im račun blokirala sada već trojica bivših igrača: Buljubašić, Franković i Letica.

O pomoći Mladosti Skupština Grada Zagreba odlučivat će na zasjedanju 28. travnja. Rezultat bi mogao biti pozitivan za Mladost i treba da bude. Skupština će, naime, samo vratiti mladostašima ono što im je prije toga Sportski savez Grada Zagreba oduzeo.

- Razgovarali smo s predstavnicima svih klubova u Skupštini, objasnili im situaciju i svi su nam dali podršku. I Mikulić iz HDZ-a, i Bernardić iz SDP-a, predsjednik Skupštine Kosor također. Gradonačelnik Bandić je uvijek bio uz nas, no zbog situacije u kojoj se nalazi nismo ga željeli opterećivati - kazao je na posebnoj konferenciji za novinare predsjednik Mladosti dr. Boris Labar, koji tu dužnost obnaša godinu i pol.

Profesor Labar želio je naprosto pripremiti pozitivno ozračje uoči skupštinskoga zasjedanja. Da se vidi da Mladost nije u problemima jer je netko krao i uzimao, nego zato što jedan klub takve razine teško može preko noći srezati baš sve troškove. A velike i brojne uštede već su učinjene. O tome je više rekao Boško Lozica, prvi operativac kluba:

- Kad sam 2010. ušao u klub, rekao sam članovima Upravnog odbora da ja ne mogu rješavati financijsku situaciju kluba. A i dr. Labar brinuo se prije svega o zdravstvenoj skrbi vaterpolista Mladosti. Ostali smo bez sponzora, ali to nije naša krivnja. Mi smo za 2014. u dogovoru s ljudima iz Grada planirali budžet od šest milijuna kuna, od čega je 2,5 milijuna trebalo ići na obveze iz predstečajne nagodbe, a ostatak za funkcioniranje kluba. No, dobili smo samo 3,5 milijuna. Kako je Grad za 2015. smanjio davanja SSGZ-u za 20 posto, mi smo trebali dobiti 2,8 milijuna, ali na kraju smo dobili samo 2,34 milijuna, što je smanjenje od 30 posto. Je li to bilo korektno? - zapitao se Lozica najavljujući odlazak iz kluba na kraju sezone.

Profesor Labar na kraju je istaknuo:

- Klub može i u stečaj, pa poslije funkcionirati pod drugim imenom, ali meni u etičkom smislu to ne bi bilo prihvatljivo.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije