Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 188
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
VJEKOSLAV KOBEŠĆAK:

Samo da ne bude Pro Recco, iako ni protiv ostalih nismo baš favoriti

Vaterpolo
Igor Kralj/PIXSELL
19.10.2014.
u 15:44

Primorje i Mladost u razigravanju za Ligu prvaka.

Riječko Primorje i zagrebačka Mladost plasirali su se u razigravanje za Ligu vaterpolskih prvaka nakon što su na zagrebačkom turniru osvojili prvo i drugo mjesto. Riječani su znali da za prvo mjesto ne smiju izgubiti od Zagrepčana a nakon što je posljednjeg dana turnira Jadran iz Herceg Novoga pobijedio Marseille sa 9:6 i žapcima je bilo jasno da u posljednjem dvoboju s Primorjem ne smiju izgubiti s više od četiri pogotka razlike.

No, mladostaši su pobjedom mogli i preoteti prvo mjesto primorjašima, pa smo zato gledali jednu vrlo dinamičnu i neočekivano izjednačenu utakmicu. Mladost je povela s 5:2, ali su gosti u nastavku polako topili vodstvo domaćina. Sukno je u 28. minuti izjednačio na 6:6, a Muslim je minutu prije kraja donio pobjedu Primorju sa 7:6 (2:4, 1:1, 1:0, 3:1).

Pogotke za goste postigli su još Burić (2), Radu, Šetka i Garcia, a za domaćina strijelci su bili Lončar (2), Milaković, Buha, Pavičić i Bašić. No, ne treba zaboraviti niti vratara Marcelića koji je (s devet obrana) bio najveća prepreka napadima Riječana. Uglavnom, na kraju su svi bili zadovoljni. Čak i Hercegnovljani ističu da im odgovara nastavak natjecanja u Eurokupu.

Mogući suparnici Mladosti u razigravanju za Ligu prvaka su kragujevački Radnički, talijanski Pro Recco i budimpeštanski OSC (ždrijeb je u ponedjeljak).

- Samo da ne bude Recco. Nismo ni protiv ostalih favoriti, ali izgledi su nam ipak veći - kazao je trener Mladosti Vjekoslav Kobešćak.

Primorje može dobiti Crvenu zvezdu, Szolnoki ili pobjednika dvoboja Kazanj - Oradea.

- Ma, može doći tko god hoće. Važno nam je da dodatno podignemo svoju igru. Mladost nam je napravila puno problema, namučila nas je, ali ipak smo pobijedili - zaključio je iskusni primorjaš Damir Burić.

>> Žapci bez Pavića traže prolaz u treću fazu

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije