Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 29
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
HRVATSKA - ITALIJA

Rudić: Dojmila me se igra Hrvatske u obrani

19.10.2012.,  Zagreb - Razgovor s bivsim izbornikom vaterpolo reprezentacije Ratkom Rudicem. Photo: Marko Prpic/PIXSELL
Foto: Marko Prpic/PIXSELL
23.07.2014.
u 09:15

- Zaboravimo lake pobjede iz pripremnog razdoblja, Talijani na Europskom prvenstvu igraju mnogo bolje. Glavni su im aduti vratar Tempesti i sidraš Aicardi, ali i jaka vanjska linija - poručuje Pavić.

Na turniru u Zagrebu pobijedili smo ih sa 12:9, u Grčkoj čak sa 12:4. Ali Talijani, naši suparnici u četvrtfinalu Europskog vaterpolskog prvenstva (srijeda u 19 sati, HTV 2), u Budimpešti igraju mnogo bolje. Nikako ih se ne smije podcijeniti i zato je dobro da naš izbornik Ivica Tucak sažeto ističe:

– To nam je sad najvažnija utakmica na prvenstvu!

Pavić poziva navijače

Svjesni su toga i igrači, posve su okrenuti azzurrima, iako ostaje i žal za propuštenom prilikom da se i protiv Mađara (6:7) ostane neporažen.

– Šteta je da smo na kraju izgubili jer smo praktički Mađare imali na pladnju. Talijane smo dobili u Zagrebu i Londonu, no i oni su nas u Šangaju. Očekuje nas neizvjesna utakmica, a izgledi su nam otprilike podjednaki – kaže naš fenomenalni vratar Josip Pavić koji je protiv Mađara skupio 15 obrana.

I ne zavaravaju ga lake pobjede nad Talijanima u pripremnom razdoblju.

– Da, samo Talijani ovdje na EP-u igraju puno bolje i morat ćemo ih dobro proučiti. Glavni su im aduti vratar Tempesti i sidraš Aicardi, no opasni su im i mladi igrači te vanjska linija. Nadam se podršci s tribina naših navijača koje još jednom pozivam da dođu i da budu uz nas. Budimpešta nije daleko – poručuje naš vaterpolski Jozo Bozo.

Sidraš Nikša Dobud ističe:

– Imali smo odličan početak i sjajnu obranu i nije mi jasno zbog čega smo na kraju posustali. No, u konačnici svejedno nam je s kim ćemo igrati u četvrtfinalu jer su Italija i Grčka tu negdje.

S time se slaže i izbornik.

– S Mađarima smo odigrali dobru utakmicu i šteta je da nismo izvukli povoljniji rezultat. No, nebitno je s koje pozicije idemo u četvrtfinale. Ne mislim da bi nam s Grcima bilo lakše ili teže, po kvaliteti su to slični suparnici. Talijani su dobri kao i na prijašnjim natjecanjima. Pripremit ćemo se kvalitetno, raščlaniti sve detalje njihove igre i vjerujem da možemo dobiti – optimističan je Tucak.

Ako netko dobro poznaje Talijane, a i Hrvate, to je Ratko Rudić. Bivši izbornik tih dviju reprezentacija i sadašnji Brazila pozorno prati zbivanja u Budimpešti.

Obrana kao protiv Mađara

– Italija i ovdje ima jako dobru reprezentaciju. Posebno su kvalitetni ti mladi igrači koji su postali nositelji igre, koji su donijeli pokretljivost i brzinu – naglasio je Ratko, a na upit tko mu se od tih mladih Talijana najviše svidio, odgovorio je:

– Pa, meni se najviše dopao Alessandro Velotto. Fizički možda ne izgleda opasno, ali perfektno igra braniča. Tehnikom nadomješta snagu.

Igre naše reprezentacije ovako je ocijenio:

– Na početku je bilo prilično oscilacija, ali u utakmici s Mađarima bilo je puno dobrih stvari. Posebno je dojmljiva bila naša igra u obrani. Nadam se da će se naša forma i dalje penjati.

>>Hrvatska poražena, za polufinale će igrati protiv Italije

>>Sukno poručuje: Imat ćemo rješenje baš za sve varijante

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije