Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 166
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
ŽAPCI U FRANCUSKOJ

Ratko Štritof: Nadam se da ćemo rasti iz utakmice u utakmicu

Luka Bukić
Foto: Marko Prpic/PIXSELL
1/7
14.10.2016.
u 08:03

– I sam sam radoznao da vidim koliko možemo. Nadam se da ćemo rasti iz susreta u susret te da ćemo na ovom turniru kao i u cijeloj sezoni pružiti svoj maksimum. Vidjet ćemo koliko će to vrijediti – napomenuo je Štritof

Vaterpolisti Mladosti otputovali su u Francusku na kvalifikacijski turnir Eurokupa. Iako su u blokadi, nisu morali putovati autobusom, našlo se novca i za zrakoplovne karte.

Turnir se igra u Aix-en-Provenceu, gradu u blizini Marseillea, iz kojega je i domaćin turnira. Ostali sudionici su Montpellier, također iz Francuske, i ruski Šturm iz Čehova (prva dva idu dalje).

– Prvi dan, u petak u 20.30 sati, sastajemo se s domaćinom koji se ove godine iznimno pojačao. Žele osvojiti francusko prvenstvo i sigurno nam to neće biti lagana utakmica. U Montpellieru značajna je hrvatska kolonija, tamo su naši bivši igrači Duje Živković i Martinić te Splićanin Delaš. Što se Šturma tiče, on je za nas totalna nepoznanica. Guglao sam na sve načine, ali taj klub nema svoju internetsku stranicu. Neizravno smo, od nekih igrača, doznali da imaju iznimno mladu momčad i da brzo plivaju. Srećom, s njima igramo na kraju turnira, u nedjelju, pa ćemo ih dotad upoznati gledajući njihove utakmice – kaže novi trener Mladosti, ali zato stari mladostaš Ratko Štritof (44), koji je u Francusku poveo iznimno pomlađenu momčad.

Od iskusnijih tu su samo Ivan Milaković, Frano Vićan, Hrvoje Brlečić, Fran Paškvalin i donekle Marko Pavičić. Ostali su mladi, među njima i petorica članova hrvatske reprezentacije koja je na prvenstvu u Podgorici osvojila svjetsku krunu za igrače do 18 godina.

– I sam sam radoznao da vidim koliko možemo. Nadam se da ćemo rasti iz susreta u susret te da ćemo na ovom turniru kao i u cijeloj sezoni pružiti svoj maksimum. Vidjet ćemo koliko će to vrijediti – napomenuo je Štritof, zadovoljan što se u momčad vraća reprezentativac Luka Bukić koji je na pripremnom turniru u Zagrebu ozlijedio rame, pa poslije zbog toga više nije igrao.

U istom natjecanju POŠK će biti domaćin turnira u Splitu, dok će u Ligi prvaka kvalifikacijske turnire igrati Mornar (u Egeru) i Primorje (u Rijeci).

Komentara 1

VA
Vaterpolist12
19:38 15.10.2016.

Mislim da ima jos vaterpolista u Montpeljeu iz Hrvatske ...tako da nece bit dobra igra nasih u Francuskom klubu jer ih je 2 doslo nedavno Delas i Kujacic

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije