Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 52
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Slavlje u majstorici 11:8

Riječani nisu dopustili iznenađenje: Večernjakov pehar ostaje na Kantridi

Primorje
Foto: Nel Pavletic/PIXSELL
1/9
23.05.2015.
u 20:03

ubrovčani teško bez suspendiranog Dobuda koji se 29. ovog mjeseca brani pred sportskim sudom u Lausannei

Više od 2000 riječkih navijača natiskalo se na tribine bazena na Kantridi da bi bodrilo i odvelo svoje Primorje do naslova hrvatskog prvaka. Riječani su u majstorici vaterpolskog doigravanja pobijedili Jug sa 11:8 (3:0, 2:2, 5:3, 1:3) i obranili titulu najboljih koju su lani osvojili protiv Mladosti. Pehar medijskog pokrovitelja prvenstva Večernjeg lista kapetanu riječke momčadi Ivanu Krapiću predala je Tamara Opačak-Klobučar. 

Riječani su od prve sekunde utakmice krenuli žestoko i dobili prvu četvrtinu s glatkih 3:0. Odmah na početku druge četvrtine Petar Muslim je svojim drugim pogotkom doveo Primorje u vodstvo s 4:0. Muslim se pokazao jednim od najvažnijih igrača u ovoj utakmici. Za prijestup na prethodnoj utakmici (gađanje suca Štampalije loptom) kažnjen je srećom za primorjaše samo novčanom kaznom (1500 kuna), ali mu je stegovni sudac Mladen Katunarić dopustio da nastupi u majstorici. I Pero je svoju priliku iskoristio. 

Na početku treće četvrtine Jug je imao igrača više, ali ga nije iskoristio i to peti put u ovom dvoboju. Tek je u šestoj prilici učinkovit bio Ivanković, ali to je bilo dovoljno samo za smanjenje vodstva Riječana na 7:3. No, potom je na sceni stupilo španjolsko pojačanje Primorja Garcia: iz protunapada je povisio na 8:3, a malo kasnije iz napada s igračem više na 9:4. U posljednju četvrtinu ušlo se s omjerom 10:5 i pobjednik se već naslućivao, iako je na početku završne dionice Bošković svojim trećim pogotkom smanjio na 10:6.  

Jug koji je u svim finalnim utakmicama nastupao bez jednoga od najvažnijih igrača, sidraša Nikše Dobuda (29. ovog mjeseca daje svoju obranu u Lausannei) i to je bio hendikep koji ambiciozni trener Vjekoslav Kobešćak nije mogao nadoknaditi. Uspio je tek finale dovesti do pete utakmice. 

Primorju koje je utemeljeno 1908. godine pod imenom Viktorija ovo je 11. naslov, šesti u posljednjih nekoliko godina otkad je na čelu kluba riječki gospodarstvenik Predrag Sloboda. Jug je i dalje naš najtrofejniji klub sa 51 naslovom, no trofeji Mladosti (45) vrijede više jer je među njima i sedam Kupa prvaka.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije