Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 21
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Najveća pobjeda

Plivačica pobijedila rak i putuje na OI

Inge Dekker
Goran Kovacic/pixsell
13.07.2016.
u 00:30

Na OI u Rio de Janeiru nastupit će na 50 m slobodno, 100m delfin, te u štafeti 4x100 m slobodno.

Jedna od najboljih nizozemskih plivačica Inge Dekker (30) pobijedila je rak maternice i nastupit će na Olimpijskim igrama u Rio de Janeiru.

Dekker je u veljači saznala da boluje od opake bolesti, a nakon što je u ožujku operirana uspjela se oporaviti kako bi nastupila na svojim četvrtim olimpijskim igrama.

"Vijest je bila šokantna. Tri godine sam se pripremala za Olimpijske igre u Riju, a onda sam spoznala kako je sve relativno. Svu svoju snagu usmjerila sam na oporavak, ali od OI niti jednog trenutka nisam željela odustati," kazala je 30-godišnja plivačica.

Dekker je osvojila tri olimpijske medalje - sve tri u štafeti 4x100 m slobodno. U Pekingu (2008) je osvojila zlato, u Londonu (2012) srebro, a u Ateni (2004) broncu. Na svjetskim prvenstvima je osvojila šest medalja pri čemu tri zlata, dok je na europskim prvenstvima osvojila još deset medalja pri čemu dva zlata.

Na OI u Rio de Janeiru nastupit će na 50 m slobodno, 100m delfin, te u štafeti 4x100 m slobodno.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije