Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 164
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Festival plivanja

Papak: Počeli smo u Sv. Jani koju je Todorić kasnije kupio i upropastio

plivanje
Foto: Reuters/PIXSELL
1/6
08.04.2017.
u 11:42

– Novi bazen donio nam je nove mogućnosti i novu energiju. Dubrava je jedini klub koji je u hrvatskom top 3 i u muškoj i u ženskoj konkurenciji

Tradicija je to koju treba uvažavati. Plivački klub Dubrava kojemu ne bez razloga tepaju da je “div na rubu grada” organizirat će u subotu i nedjelju 14. Festival plivanja, miting na kojemu nastupaju najbolji hrvatski kadeti i mlađi kadeti. No, prvi će put to natjecanje biti organizirano na novom bazenu na Sveticama.

– Konačno i na domaćem bazenu Plivačkog kluba Dubrava. Projekt je započeo još 2004. godine, tada na bazenima Sv. Jane u Jastrebarskome, gdje se zadržao tri godine. Možda bi i još koju da Ivica Todorić nije kupio Jamnicu te potom upropastio i zatvorio jedan od najljepših bazena – kaže poznati plivački pedagog i trener Nikola Papak (63), danas u ulozi predsjednika kluba.

Festival se potom preselio na SRC Šalatu i tamo ostao do 2009. godine, a od 2010. održavao se na bazenu u Utrini.

– Procijenili smo da je dosad na Festivalu plivanja, koji smo i zamislili kao festival mladih koji će kroz plivanje realizirati svoje sposobnosti i talent, sudjelovalo više od 6000 klinaca u dobi od 10 do 14 godina. Drago nam je da će se ove godine miting održati na 50-metarskom bazenu na Sveticama, u novom domu svih natjecatelja Plivačkog kluba Dubrava – ističe Papak, podsjetivši da je to natjecanje 2013. godine izborilo status mini Grand Prix natjecanja Hrvatskog plivačkog saveza koji se sastoji od osam ovakvih mitinga.

Natjecanja na Sveticama počinju u subotu u 12.45 sati (u nedjelju u 9.30 sati) a okupit će sve najbolje kadete i mlađe kadete iz Hrvatske za koje je pripremljeno 88 kompleta medalja.

Srećko Sever, glasnogovornik PK Dubrave, informira nas da su među ostalima dolazak najavili i top natjecatelji iz ovog uzrasta: Mario Šurković (Jug), Tesa Novak (Zabok), Lovro Serdarević (Novi Zagreb), Jere Hribar (Grdelin), Nika Špehar (Mladost) i Tin Mirjanić (Primorje).

– Novi bazen donio nam je nove mogućnosti i novu energiju. Dubrava je jedini klub koji je u hrvatskom top 3 i u muškoj i u ženskoj konkurenciji – s ponosom je pridodao predsjednik Papak.

>>Susret zemalja iz regije: Hrvatski plivači osvojili drugo mjesto

Ključne riječi

Komentara 1

Avatar Parousia
Parousia
15:26 08.04.2017.

Da nazalost,trebate vidjet kako sada izgledaju ti bazeni u Sv.Jani laicki receno (ruglo),a to selo Sv.Jana,to je jedno predivno mjesto za opustanje,kako bi drugi rekli (mala Svicarska),ali nazalost nema bazena nema vise ni dogadjanja nikakvoga

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije