Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 13
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
POLUFINALE PH-a

Mladost u Gružu: Neka se nitko ne ljuti, ali to je najveći derbi

Vaterpolo
Foto: Promo
1/4
22.04.2014.
u 12:43

Mladost je posljednje pripreme za dvoboj protiv Juga odradila u Kragujevcu gdje se pripremala s Radničkim, momčadi za koju je procijenjeno da igra vaterpolo sličan Jugovom.

Dubrovački Jug CO sutra u prvoj polufinalnoj utakmici prvenstva Hrvatske dočekuje starog rivala, zagrebačku Mladost. Utakmica počinje u 18 sati na bazenu u Gružu.

- Uz dužno poštovanje prema svima i neka se nitko ne naljuti, utakmice Juga i Mladosti su najveći derbi hrvatskog vaterpola, a ja bi rekao i šire. Sretan sam što su ove utakmice ponovno postale zanimljive i što Mladost ima šansu u ovim dvobojima – izjavio je uoči dolaska u Dubrovnik trener Mladosti Vjekoslav Kobešćak.

Da žapci zaista misle ozbiljno i da se nadaju pobjedi u polufinalnim ogledima, koji se igraju na dvije dobivene utakmice, dovoljno govori i podatak da je Mladost posljednje pripreme za ovaj dvoboj odradila u Kragujevcu gdje se pripremala s Radničkim, momčadi za koju je procijenjeno da igra vaterpolo sličan Jugovom.

- Mladost nas želi dobiti i nakon posljednje dvije utakmice se imaju prava nadati i vjerovati u to. No, objektivno stvari stoje drugačije. Ako mi odigramo kako znamo i ako naš pristup bude pravilan, sasvim je jasno da smo mi favoriti i da ćemo pobijediti. Ne smijemo srljati i dozvoliti da protivnik nametne svoj ritam igre. Znamo naše kvalitete i gledat ćemo da ih iskoristimo u srijedu navečer – izjavio je trener Juga Miho Bobić i dodao:

- Utakmica se igra se u Gružu i uvjeren sam da će naša publika prepoznati sav trud koji ulažemo i pristup kojega imamo i da će nas doći i podržati u završnici sezone jer Jug je uz svoje navijače uvijek bolji!

Tajni između Mladosti i Juga nema i ne može ih biti. Baš kao što nema ni tajni između Bobića i Kobešćaka koji zajedno sjede na klupi juniorske reprezentacije Hrvatske. Trener Mladosti Vjekoslav Kobešćak je u tolikoj mjeri uvjeren da se momčadi međusobno poznaju da žapci još uvijek nisu pogledali snimku polufinala iz Zadra.

- Mi znamo Jug, a Jug nas još bolje. Snimku iz Zadra sam pogledao samo ja, a igračima ću sutra pokazati detalje. Moramo u utakmicu ući puni samopouzdanja i kontrolirane želje za uspjehom. Ako budemo borbeni i disciplinirani imat ćemo svoje šanse iako je Jug u ovoj utakmici favorit - zaključio je Kobešćak.

Utakmica će se od 18 sati moći pratiti putem LIVE streaminga na službenim stranicama kluba www.jug.hr. Ljubitelje vaterpola obavještavamo kako će se nakon utakmice Juga i Mladosti u Gružu odigrati pripremno - prijateljska utakmica između juniora Juga i reprezentacije Brazila koja se nalazi na pripremama u Dubrovniku.

Ulaznice za utakmicu po cijeni od 30 kuna moći će se kupiti u caffe barovima Primo i Fortuna, te sat vremena prije početka utakmice na blagajni bazena. Uz predočenje građanskog pokaza JP Libertas cijena ulaznice je 10 kuna.

>> Primorje pobijedilo Jug i osvojilo naslov prvaka Jadranske lige

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije