Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 65
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Plivanje

Micheal Phelps peti put na OI: Ovo je bila najteža utrka u mojoj karijeri

Michael Phelps
Foto: DPA/Pixsell
1/4
30.06.2016.
u 12:38

"Ovo je bila najteža utrka u mojoj karijeri. S obzirom na to što se sve događalo, fantastično je što sam se uspio vratiti među najbolje", rekao je Phelps

Američki plivač i rekorder po broju osvojenih olimpijskih odličja Michael Phelps za svoj si je 31. rođendan darovao peti nastup na Olimpijskim igrama, pobijedivši na američkim kvalifikacijama u disciplini 200 m leptir.

– Ovo je bila najteža utrka u mojoj karijeri. S obzirom na to što se sve događalo, fantastično je što sam se uspio vratiti među najbolje – rekao je Phelps nakon utrke u kojoj je slavio ispred Toma Shieldsa s vremenom 1:54.84, što je za više od tri sekunde sporije od njegova svjetskog rekorda.

– Bilo je grozno, ali jedino je bilo važno ući u reprezentaciju – prokomentirao je svoj nastup perfekcionist Phelps koji je rijetko pokazivao zadovoljstvo svojim nastupima.

Phelps će u Rio de Janeiru pokušati obogatiti kolekciju svojih olimpijskih odličja u kojoj se nalazi 18 zlatnih, dvije srebrne i dvije brončane medalje. Iz Londona se 2012. godine vratio s četiri zlata i dva srebra te rekao da mu je to bilo posljednje natjecanje u karijeri. Međutim, dvije godine poslije odlučio se vratiti s ciljem da nastupi na Igrama u Riju. Povratak nije bio nimalo lak, a bio mu je otežan i šestomjesečnom zabranom nastupanja, nakon što je bio uhićen zbog vožnje pod utjecajem alkohola.

Osim Phelpsa, svoje mjesto u reprezentaciji je izborila i Missy Franklin na 200 m slobodno, nakon što je dan prije bila tek sedma na 100 m leđno. Na 200 m slobodno Franklin je doplivala do drugog mjesta iza svjetske prvakinje Katie Ledecky koja je već slavila i na dvostruko dužoj dionici.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije