Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 195
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Sinovi nastavljaju tradiciju

Perica Bukić: Volio bih da me sin Luka nadmaši

08.08.2016., Rio de Janeiro - Olimpijske igre Rio 2016. Vaterpolo utakmica, 2. kolo, skupina B, Hrvatska - Crna Gora. Luka Bukic. Photo: Igor Kralj/PIXSELL
Foto: Igor Kralj/PIXSELL
1/6
10.09.2016.
u 23:52

Najljepše što se nekom roditelju može dogoditi je da ga dijete nadmaši u uspjesima. Naravno, volio bih da Luka osvoji više trofeja od mene, ako će to htjeti...

Ima toga i u ostalim sportovima, ali u vaterpolu možda ponajviše. Sinovi nastavljaju tamo gdje su stali njihovi očevi. S oca na sina, reklo bi se. Ili, ne pada jabuka daleko od stabla. Imali smo tako Šimence, pa oca i sina Sukna, Bebiće, Fatoviće, Vegare, Bukiće...

Zanimljivo je u toj priči pratiti tko je uspješniji, može li sin nadmašiti oca? U slučaju Zlatka i Dubravka Šimenca, može se reći da je sin, vjerojatno na radost oca, osvojio sjajnije trofeje. Slično je i kod Gorana Sukna i njegova sina Sandra. Kod Bebića sin Ivan nije mogao ponoviti uspjehe svoga oca Milivoja, za Fatoviće ćemo još vidjeti...

Ne pričaju o vaterpolu

No, bit će zanimljivo pratiti put mladog Luke Bukića. Hoće li moći ponoviti uspjehe svog oca Perice (40 trofeja) ili ih čak i nadmašiti?

Luka (22) odigrao je u Riju prvi olimpijski finale i stigao do srebra. S reprezentacijom već ima i dvije medalje sa svjetskih prvenstava (bronca 2013., srebro 2015.), zlato s MI (2013.), broncu u Svjetskom kupu (2014.), srebro u Svjetskoj ligi (2015.), a s Mladosti ima i Hrvatski kup (2011.). To je već sedam trofeja, još tri iz juniorske reprezentacije – deset.

– Najljepše što se nekom roditelju može dogoditi je da ga dijete nadmaši u uspjesima. Naravno, volio bih da Luka osvoji više trofeja od mene, ako će to htjeti...

Luka je otkrio da ga otac nije silio da se bavi vaterpolom.

– Tata mi je predložio da počnem trenirati, ali nije me tjerao. Kad je on osvojio olimpijsko srebro u Atlanti 1996., imao sam samo dvije godine tako da se ničega ne sjećam. Ali ponosan sam na tatine uspjehe, no ne želim da mi to bude opterećenje. Moja karijera je moja karijera – napominje Luka koji zbog toga s ocem gotovo i ne razgovara o vaterpolu.

– Ja mu ponekad pošaljem poneku poruku ako mislim da je važno nešto istaknuti, ali u principu Luka ne voli sa mnom o vaterpolu – pomirljivo će Pero.

Bio odličan u Riju

No, natjerali smo ga da nam kaže kako je vidio igre svog sina u Riju.

– Luka je odigrao odličan turnir uzme li se u obzir njegova uloga u momčadi u odnosu na godine, a posebno na opterećenje koje nosi na leđima i koje mu se neprestano nameće zbog toga što sam mu ja otac – počeo je Pero i dodao:

– Osobno mislim da je, uzevši u obzir sve okolnosti i pritisak kojem je izložen od prvog dana igranja za reprezentaciju, ove četiri godine odigrao fantastično.

Cijeli intervju čitajte u MAX-u.

Komentara 2

Avatar Azriel
Azriel
07:41 11.09.2016.

Zanimljivo kako ove lijepe, prije svega ljudske priče nemaju komentara, A vjerovatno nisu ni čitane. Postali smo nacija hejtera.

SS
sokac sa drave
11:58 16.09.2016.

Pere igra sincic dobro ali nema tatin talent vise je radnik,nema lakocu igre pa i ako treba na silu postici pogotke kao sto sti imao.Jos je mlad i ima potencijala za napredovanje.Vidjet cemo.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije