Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 39
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Liga prvaka

Kobešćak: Igra se na Savi i realno bi bilo da prođemo dalje

09.04.2014., Zagreb - 2. finalna utakmica LEN Euro kupa 2014., HAVK Mladost - Spartak Volgograd. Luka Bukic. Photo: Slavko Midzor/PIXSELL
30.09.2014.
u 09:53

Arenasport i SPTV prenosit će utakmice regionalne lige. Uz prijenos 28 utakmica, dogovorene uvodne emisije i pregledi tjedna

Vaterpolski klubovi koji su prošlog vikenda izborili prolaz u drugu kvalifikacijsku fazu Lige prvaka jučer su već doznali i suparnike u novoj rundi. Zagrebačkoj Mladosti, koja je premoćno osvojila prvo mjesto na turniru u Herceg Novome, u ovoj se fazi pridružuje i riječko Primorje (Jug je s pozivnicom već u Ligi prvaka).

I, sudbina je htjela da Zagrepčani i Riječani budu u istoj skupini. I Primorje i Mladost nastupit će (od 17. do 19. listopada) na turniru u Zagrebu. Osim dva hrvatska kluba, u skupini su još francuski Marseille i crnogorski Jadran iz Herceg Novoga.

Treći ide u Eurokup

– Skupina je teška, ali nije mnogo teža od ostalih. Puno je kvalitetnih klubova i konkurencija je vrlo izjednačena. Možda malo odskaču naše Primorje, talijanski Pro Recco i mađarski Szolnoki, a svi su ostali tu negdje. Ja se ipak nadam da ćemo mi još malo popraviti svoju igru i kako ćemo biti na jednom od prva dva mjesta koja vode dalje – komentirao je ždrijeb trener Mladosti Vjekoslav Kobešćak.

Rezervna varijanta žapcima je treće mjesto koje omogućava nastavak natjecanja u Eurokupu, no na Savi zasad razmišljaju samo o Ligi prvaka. I idu korak po korak.

Stiže i francuski izbornik

– Kako se turnir igra u Zagrebu, realno bi bilo da ostanemo u konkurenciji za Ligu prvaka. Da uđemo u završno razigravanje u kojemu moramo izbaciti još jednog suparnika da bismo se konačno pridružili Jugu u Ligi prvaka – napomenuo je Vjeko.

Maksimalan učinak u Herceg Novome učvrstio je optimizam na Savi, a učitelj žabaca primjećuje i bolje ozračje te veći interes za vaterpolo.

– Ni pola sata nakon što smo doznali rezultate ždrijeba dolazak u Zagreb najavili su mi izbornici Francuske i Malte – otkriva Vjeko.

Vaterpolo bi u novoj sezoni, sa širenjem regionalne lige na Srbiju, mogao učiniti značajan prodor na televiziji. S Hrvatskim telekomom dogovoren je prijenos 28 utakmica na Arenasportu koje će pratiti i posebne uvodne emisije te redoviti pregledi kola. Prijenose će preuzimati i SPTV.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije