Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 49
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
VATERPOLIST GODINE

Kad je bilo najteže, Pero zamijenio Sandra

01.03.2014., bazeni u Gruzu, Dubrovnik - Uzvratna kvalifikacijska utakmicu za Europsko prvenstvo, Hrvatska - Slovacka. Photo: Grgo Jelavic/PIXSELL
18.12.2014.
u 10:07

Bivši reprezentativac Samir Barać prednost je dao Petru Muslimu

Samir Barać jedan je od naših najtrofejnijih vaterpolista. Gdje god je igrao, osvojio bi ponešto, a u reprezentaciji je bio i kad su se osvajala tri velika zlata: svjetsko, olimpijsko i europsko. Lani se, u 40. godini, oprostio od aktivnog igranja, a danas obnaša dužnost predsjednika Riječkog sportskog saveza. Za njega je najbolji Petar Muslim.

– U najvažnijim trenucima prvenstva, kad Sukna nije bilo zbog bolesti, ponio je teret u momčadi Primorja i uspješno ga zamijenio. U reprezentaciji je također igrao konstantno dobro – obrazložio je Barać.

Na drugo mjesto postavili ste Nikšu Dobuda?

– Nosi igru Juga i reprezentacije. U ovom je trenutku među najboljim sidrašima na svijetu.

A koje odlike krase Paula Obradovića?

– Zbog ozljede koljena nije ga bilo u završnici prvenstva, izostao je i iz reprezentacije, što se itekako osjetilo, ali je ostao igrač koji zaslužuje sve uvažavanje. Prava je enigma za sve obrane i sve vratare.

Sandro Sukno?

– Sigurno bi bio najbolji da ga nije zadesila bolest. Bez obzira na to, njegovo mjesto u najboljoj sedmorki nije upitno.

Maro Joković?

– Bio je u sličnoj situaciji kao i Sandro, zbog ozljede ručnog zgloba. No kao naš jedini igrač u Pro Reccu i kao konstantno dobar član reprezentacije, gdje nosi igru na desnoj strani, zaslužuje biti na popisu najboljih.

Josip Pavić?

– Zaslužuje biti u sedmorki zbog velikog uspjeha u domaćem prvenstvu u kojem je Mladost izborila finale. Obrana u reprezentaciji oslanja se na njegove reflekse.

Luka Lončar?

– Za mene najugodnije iznenađenje. Kvalitetne igre u Mladosti koju je cijele sezone odlično vukao potvrdio je i u reprezentaciji.

Na kraju je još htio dodati:

– Šteta je da biramo samo najboljih sedam pa nije bilo mjesta za Damira Burića, koji je s Radničkim igrao u europskom finalu, te za Andru Bušlju i Franu Vićana, koji su svojim igrama također obilježili ovu godinu.

Baraćevih sedam:

1. Petar Muslim (Primorje EB) 7

2. Nikša Dobud (Jug CO) 6

3. Paulo Obradović (Jug CO) 5

4. Sandro Sukno (Primorje EB) 4

5. Maro Joković (Pro Recco) 3

6. Josip Pavić (Mladost) 2

7. Luka Lončar (Mladost) 1

Sutra najboljih sedam bira

MILE SMODLAKA

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije