Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 4
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
VATERPOLSKA LIGA PRVAKA

Jug izgubio u Mađarskoj, uvjerljiv poraz Primorja od Olympiacosa

Jug - Primorje
Foto: Grgo Jelavic/PIXSELL
16.04.2016.
u 21:43

Strijelce Juga je s tri pogotka predvodio Maro Joković, a po dva su postigli Javier Garcia i Pavo Marković

Vaterpolisti dubrovačkog Juga CO poraženi su danas s 10:13 (3:4, 4:4, 1:4, 2:1) na gostovanju kod mađarskog Szolnoka u utakmici 8. kola skupine B Lige prvaka.

Za momčad Vjekoslava Kobešćaka kobna je bila treća četvrtina u koju je Jug ušao s pogotkom zaostatka, da bi posljednju dionicu dočekao s minusom od četiri gola. Domaći igrači su u trećoj četvrtini Marka Bijača svladali četiri puta, dok su na drugoj strani samo jednom bili precizni.

Strijelce Juga je s tri pogotka predvodio Maro Joković, a po dva su postigli Javier Garcia i Pavo Marković. Domaću momčad je do pobjede predvodio Norbert Madaras s četiri gola, a Aaron Younger i Daniel Varga su postigli po tri.

Szolnok se ovom pobjedom probio na vrh ljestvice skupine B Lige prvaka s 18 bodova, ispred talijanskog Pro Recca koji ima 16 bodova, ali i utakmicu manje. Jug CO je treći sa 16 bodova. Budimpeštanski OSC je uz utakmicu manje četvrti s 9 bodova, peti je Partizan sa 7, a posljednji Galatasaray s jednim bodom. 

Do kraja natjecanja u skupini B jugaši će odigrati još dvije utakmice, obje na svom bazenu u Gružu, gdje će u 9. kolu (30. travnja) ugostiti turski Galatasaray, a u posljednjem (18. svibnja) mađarski OSC. Tri prvoplasirane momčadi izborit će mjesto na završnom turniru šest najboljih klubova koji će se u Budimpešti boriti za naslov europskog prvaka.

Uvjerljiv poraz Primorja od Olympiacosa

Vaterpolisti riječkog Primorja EB poraženi su s 4:10 (1:2, 1:3, 1:3, 1:2) od grčkog Olympiacosa u utakmici 8. kola skupine A Lige prvaka, te tako praktički ostali bez izgleda za plasman na završni turnir Lige prvaka kojem će domaćin biti Budimpešta.  

Bio je to prvi poraz riječke momčadi na Kantridi nakon gotovo tri godine, a do nje su došli izrazitom neefikasnošću. Momčad Ivana Asića uspjela u svakoj četvrtini samo jednom svladati hrvatskog reprezentativnog vratara Josipa Pavića, jednog od najzaslužnijih za uvjerljivu pobjedu grčke momčadi, kojom je Olympiacos napravio veliki korak ka završnom turniru.

Strijelci za Primorje bili su Radu, Vukičević, Petrović i Bošković, dok je strijelce gostiju s tri pogotka predvodio Giannis Fountoulis, a po dva gola postigli su Kolomvos i Vlachopoulos.

Olympiacos je vodeći s 18 bodova iz osam utakmica. Drugoplasirani Eger ima 14 bodova i kao domaćin Final Sixa ima zajamčeno mjesto na završnom turniru. Barceloneta ima 11 bodova koliko i Riječani, ali uz utakmicu manje.

Do kraja natjecanja Primorje će u 9. kolu gostovati kod Egera, a u 10. kolu biti domaćin Jadranu iz Herceg Novog. Barceloneta će gostovati kod Jadrana u 9. kolu, a u posljednjem kod Spandaua, dvije posljednjeplasirane momčadi u skupini.

>> Evo s kim će Hrvatska vaterpolo reprezentacija igrati na OI u Riju!

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije