Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 67
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Josip Pavić:

Nikola Tesla je Srbin... Iz Hrvatske!

Josip Pavić
Foto: Hrvoje Jelavic/PIXSELL
10.01.2016.
u 09:06

'Drago mi je da srbijanski izbornik Dejan Savić na majici ima hrvatskog igrača.'

Bolje uvertire za Europsko vaterpolsko prvenstvo u Beogradu nije moglo biti od dvoboja između Srbije i Hrvatske. Lanjska su natjecanja pokazala da su to dvije trenutačno najjače reprezentacije na svijetu, no njihovo rivalstvo ima uvijek i dimenziju više. I zato nikoga ne čudi da su sve ulaznice za tu utakmicu rasprodane te da će susretu koji se igra u nedjelju u 20.30 sati (HRT4) nazočiti najmanje 11.000 gledatelja.

– Velika je to vaterpolska priča, ipak se sastaju dvije reprezentacije koje su lani odigrale dva finala. Na našu žalost oba puta Srbija je bila uspješnija. Nedjeljna utakmica je samo jedna u preliminarnoj fazi i nema preveliki značaj jer turnir je dug. Učinit ćemo sve da pobijedimo, pokušat ćemo Srbiju uhvatiti na spavanju – kazao je hrvatski izbornik Ivica Tucak na jučerašnjoj službenoj konferenciji za novinare.

Hrvatski je tabor predstavljao i kapetan Josip Pavić:

– I Srbija i Hrvatska već su se kvalificirale za OI, pa je zbog toga pritisak manji. Srbija je ogroman favorit i sve osim njezine pobjede bit će veliko iznenađenje. Mi smo sa srpskim igračima u prijateljskim odnosima i tako će i ostati a nedjeljna utakmica bit će prilika za uživanje – napomenuo je naš vratar ne propustivši priliku za poentiranje.

– I drago mi je da srbijanski izbornik Dejan Savić na majici ima hrvatskog igrača.

Tek smo tad malo bolje pogledali koga to popularni Deki ima na majici i prepoznali lik Nikole Tesle s vaterpolskom kapicom.

– Tesla je Srbin – pomalo uzrujano rekao je Savić, na što je Pavić smiješeći se dometnuo:

– Iz Hrvatske!

– Preuzimamo odgovornost favorita, to je naša obveza prema srpskom vaterpolu – zaključio je izbornik Srbije.

Pressici su nazočili i dužnosnici Lena na čelu s predsjednikom Paolom Barellijem. Uz uobičajeno puno kurtoaznih fraza, saznali smo da će u Beogradu biti odigrano ukupno 100 utakmica, da će prijenose preuzimati 31 TV kuća te da će prvenstvo pratiti rekordnih 300 novinara. Srbija, Hrvatska i Grčka osigurali su nastup u Riju, Beograd će dati još jednog putnika, a ostali će u kvalifikacije.

>> Izbornik Srbije provocirao Hrvate uoči utakmice: Nikola Tesla je naš

Komentara 322

HR
hrvatska91
09:39 10.01.2016.

Nikola Tesla je Hrvat pravoslavac iz Hrvatske ! Evo dokaza: 'Drago mi je što me i Hrvati smatraju svojim jer su moji preci Hrvatski koljenovići Draganići iz Zadra. Kao Hrvatski plemići u 16. stoljeću došli su u Liku i tuu ostali. U Liku su moji prepreci došli preko Novog Vinodola. Preci moje majke, Kalinići, također su Hrvatski plemići iz Novog Vinodola. Moj pradjed stjecajem okolnosti morao je otići u Bosansku krajinu (Turska Hrvatska) i tamo se oženio pravoslavnom djevojkom i prešao na pravoslavlje. On je imao isturene prednje zube pa ga je narod prozvao Tesla prema alatki kojom se obrađuje drvo i otud i moje sadašnje prezime Tesla. To je zapravo nadimak'. (Teslin tajni dnevnik, objavljeno 1977. na TV Zagreb, bez demantija) Ima i drugih dokaza. Zato dosta laganja i samozavaravanja više. Nisu svi pravoslavci (etnički) Srbi !

GL
GLADIATOR
10:23 10.01.2016.

Hrvatska je njegova domovina, Amen!

B5
B.55
09:47 10.01.2016.

To su vlasi a ne srbi

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije